13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDrum forestier de lux, în Maramureş

Drum forestier de lux, în Maramureş

Un drum forestier din Maramureş a ajuns mai bun decât multe dintre durmurile judeţene şi naţionale, în urma unei investiţii de 800.000 de euro, realizate printr-o finanţare SAPARD. Teoretic, drumul forestier din pădurile Coaşului duce spre… nicăieri, însă are montate semne de circulaţie, rigole şi podeţe, parapeţi, canale, toate noi-nouţe. Mai mult, pentru că autorităţile locale sunt extrem de mândre de respectivul proiect au montat băncuţe în locurile de popas şi au amenajat cişmele la izvoarele cu apă potabilă, pentru ca „tot trecătorul să se simtă bine”.

Primarul din Coaş, Sabin Raţ, spune că investiţia a fost necesară pentru că accesul în pădurea din zonă era dependent de condiţiile meteorologice.

Viitorul sat de vacanţă

Planurile de viitor ale autorităţilor locale este să transforme zăna într-un loc de agrement. „Drumul forestier e important, pentru ca localnicii să aibă acces în orice perioadă a anului la cele aproape 1.000 de hectare de pădure”, a explicat edilul, care a mai menţionat că în zonă s-au format deja 59 de parcele, care vor fi scoase la licitaţie, şi locul începe să semene cu un sat de vacanţă. De asemenea, în zonă se vor crea şi câteva lacuri ce vor fi populate cu peşte, pentru pescuitul de agrement. Acum, pe drumul forestier de lux se poate circula cu autoturismul, în condiţii foarte bune, chiar şi atunci când plouă torenţial. Comuna maramureşeană, deja expertă în obţinerea finanţărilor europene pentru reabilitarea drumurilor, a câştigat recent încă un proiect, în valoare de un milion de euro, prin care se vor moderniza drumurile agricole din zonă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă