26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDreapta populistă ar urma să câştige alegerile din Elveţia - sondaj

Dreapta populistă ar urma să câştige alegerile din Elveţia – sondaj

Partidul populist de dreapta UDC, care şi-a centrat campania electorală pe respingerea imigraţiei în masă, ar fi cel care va câştiga alegerile legislative de la 23 octombrie din Confederaţia helvetică, potrivit unui ultim sondaj publicat miercuri, relatează AFP, scrie Mediafax.

Barometrul electoral, comandat de radio-televiziunea publică SSR, se aşteaptă la un nou succes pentru UDC, la 23 octombrie, cu 29,3 la sută din intenţiile de vot, a anunţat agenţia ATS.

Acest scor va fi uşor mai mare decât la scrutinul din 2007, când partidul lui Christoph Blocher a obţinut 28,9 la sută din voturi.

Partidul Socialist (PS) elveţian este creditat cu 19,9 la sută din intenţiile de vot, în timp ce Partidul Liberal-Radical (PLR, de dreapta) ar urma să scadă cu 2,5 puncte, până la 15,2 la sută din voturi.

Următoarele clasate în sondaj sunt Partidul Democrat-Creştin (PDC, de centru), cu 14,2 la sută din intenţiile de vot şi Verzii (stânga), cu 9,3 la sută.

Verzii liberali (dreapta) ar obţine 4,9 la sută, iar PBD (dreapta) 3,6 la sută din voturi, potrivit acestui sondaj, realizat la începutul lui octombrie asupra unui eşantion de 2.007 persoane.

În ceea ce priveşte participarea, interesul se menţine la nivelul barometrului precedent. În total, 49 la sută dintre persoanele interogate afirmă că se vor prezenta la vot, în timp ce, în 2007, participarea a fost de 48 de procente.

Între subiectele cele mai importante, imigraţia rămâne problema principală a elveţienilor. Potrivit sondajului, 35 la sută dintre persoanele chestionate o plasează pe prima sau a doua poziţie în rândul preocupărilor lor, faţă de 40 la sută, în septembrie.

 

Cele mai citite

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă