10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialDragnea și Tăriceanu au găsit bani pentru salariile parlamentarilor și concertele primarilor...

Dragnea și Tăriceanu au găsit bani pentru salariile parlamentarilor și concertele primarilor | OPINIE

Vom mări salariile și pensiile! Vom crea locuri de muncă! Asta au promis Dragnea și Tăriceanu, asta au și făcut. Doar că n-au zis mai exact cui. Practic, au omis în campanie un insignifiant „ne”. Altfel ar fi sunat: „Ne vom mări salariile și pensiile!”.

Potrivit noii Legi a salarizării, de la 1 iulie indemnizaţiile lunare ale senatorilor şi deputaţilor au crescut de la aproximativ 7.700 lei brut la 13.050 lei.

Dragnea şi Tăriceanu vor avea o sumă forfetară lunară de 25.012 lei la o indemnizaţie brută de 16.675 lei.

Cei care i-au votat cu două mâini și au crezut în cinstea politicienilor, cu tot cu dosarele lor, mai au de așteptat. Pentru ei nu s-au găsit bani. Situația e foarte grea când vine vorba despre muritorii de rând. Ei trebuie să aștepte vreo patru ani pentru că, nu-i așa?, există un grafic. Nu merge ca la parlamentari, dintr-odată. Cum spunea domnul Tăriceanu, poate să dispară poporul cu tot cu țară, dacă rămâne Parlamentul, România trăiește. Ba chiar România asta a lui Dragnea și Tăriceanu, cu neamuri, prieteni, pițiponci și pițipoance, o huzurește de-a dreptul.

Și dacă se plictisesc, le mai organizează Gabriela Firea sau vreun primar urmaș de-al lui Vanghelie un concert de 700.000 de euro, din banii fraierilor cărora li s-au mărit doar taxele. Și pentru că tot am ajuns la această sumă, de 700.000 de euro, e interesant că directorul CSM București a fost demis doar pentru intenția de a organiza o festivitate care să coste atât, iar primarul sectorului 5 nici măcar n-a fost mustrat după ce a cheltuit deja aceiași bani pe un concert ratat. Dar nu-i nimic, fraierii să trăiască și să plătească impozite în continuare.

Pentru chermeze din astea sunt bani, nu-i problemă, cum să mai ajungă și pentru salariile amărâților de bugetari care nu-s parlamentari?

Păi, de ce să dai bani profesorilor, medicilor sau funcționarilor din administrație? Să și-o ia în cap? Lasă-i să se chinuie și să spere. Ce să facă ei cu atâta bănet? Doar pentru asta le organizează primăriile festivaluri și concerte. În fond, autoritățile au grijă de ei să nu-și arunce lefurile dezorganizat pe vreo distracție aiurea.

În paralel, PSD a început Războiul Sevil. E tot un fel de război civil, dar pe bani. Sumele mari se duc doar acolo unde trebuie. În niciun caz la salariați. Merg doar la baronașii din partid care merită să aibă ce cheltui pentru că au fost cuminți și au susținut pe cine trebuie. O să le ajungă și pentru campania următoare, în care o să promită iar că o să fie bine. Și chiar așa e. Lor le e bine!

De câte ori vă întrebați de ce nu-s bani de salarii, adunați doar sumele alocate pentru lucrurile date „gratis” de autoritățile locale sau Guvern. Nu, nimic nu e gratis. Fiecare pomană, fiecare festival, fiecare concert „gratuit” e din salariul tău și al meu, fie că lucrezi la stat sau la privat. Fiecare vilă descoperită cine știe pe unde, fiecare afacere nesimțită cu statul e făcută cu banii tăi și-ai mei. Și totul e plătit pe loc, nu în tranșe minore, întinse pe zeci de ani. 

Cele mai citite

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
00:01:24

VIDEO. “Spectacol” făcut de vulcanul Etna

Lava roșie și fierbinte a curs de pe muntele Etna din Italia și a luminat cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă (1 decembrie)....
Ultima oră
Pe aceeași temă