18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDouăzeci de mineri au fost blocaţi sub pământ după un incendiu la...

Douăzeci de mineri au fost blocaţi sub pământ după un incendiu la o mină din Canada

Un incendiu a izbucnit marţi dimineaţă într-o mină de potasiu din provincia canadiană Saskatchewan (vest), blocând sub pământ 20 de mineri, a declarat pentru AFP un responsabil al PotashCorp, cel mai mare producător mondial pentru acest îngrăşământ chimic, potrivit Mediafax.

 

“Suntem în contact permanent cu angajaţii de sub pământ”, a declarat Dale Stangeland asigurând că starea lor de sănătate este bună.

Focul a izbucnit la ora locală 1:56 (10:56, ora României) în mina Rocanville, la o adâncime de 960 de metri şi situată la 200 de kilometri nord-est de capitala provinciei, Regina.

“Se pare că o bobină de cabluri care se afla în mină a ars”, a explicat Stangeland.

Minerii blocaţi sunt în siguranţă într-un “refugiu” a declarat acesta, subliniind că echipele de pompieri încearcă încă să controleze incendiul.

Când a izbucnit incendiul, 29 de angajaţi se aflau sub pământ iar nouă dintre ei au reuşit să ajungă rapid la un refugiu de unde au fost scoşi la suprafaţă, a precizat liderul PotashCorp.

Numărul unu mondial în îngrăşăminte chimice, societatea canadiană PotashCorp exploatează potasiu, fosfat şi produce azot.

Provincia Saskatchewan (vestul Canadei) adăposteşte 53 la sută din rezervele mondiale cunoscute de potasiu, dintre care aproape o treime sunt controlate de PotashCorp.

Cele mai citite

A crescut interesul românilor pentru a deveni proprietari de case în Dubai

Dubaiul reprezintă un teritoriu extrem de ofertant pentru românii care sunt în căutare de investiții imobiliare pe termen mediu și lung. Astfel, aceștia achiziționează...

Paris Saint-Germain a cucerit titlul cu numărul 12 în Franța

Chiar dacă a remizat pe teren propriu, scor 3-3, în partida cu Le Havre, Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei, după...

Un incendiu puternic mistuie o hală dezafectată din Sectorul 1 al Capitalei

Un incendiu a cuprins luni seară o hală dezafectată din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit jurnalul.ro. Traficul este restricționat în zonă pentru a facilita accesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă