18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDouă spitale din Budapesta, evacuate după găsirea unei bombe

Două spitale din Budapesta, evacuate după găsirea unei bombe

Două spitale din Budapesta au fost evacuate după descoperirea unei bombe din al Doilea Război Mondial, informează Mediafax.

Bomba, de fabricaţie sovietică, de 116 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost găsită în parcul Orczy.

Un perimetru de securitate cu o rază de 300 de metri a fost instituit în jurul dispozitivului exploziv, impunând evacuarea a peste 1.000 de persoane din 500 de locuinţe.

Câteva ore mai târziu, echipele de genişti au reuşit să dezamorseze bomba.

Ungaria, un aliat al Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele două luni de conflict.

Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite frecvent, mai ales când sunt efectuate lucrări în domeniul construcţiilor. Începând din 2008, autorităţile de la Budapesta au procedat, deja, la numeroase evacuări.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă