25.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecialDoua personaje principale din "Harry Potter" vor muri

Doua personaje principale din „Harry Potter” vor muri

Celebra autoare britanica J.K. Rowling, realizatoarea seriei de romane pentru copii „Harry Potter”, a anuntat ca doua dintre personajele principale ale cartilor sale despre ucenicul vrajitor vor muri in ultimul volum al seriei si ca insusi Harry se va afla in pericol de moarte, a informat Associated Press.
Despre soarta personajului Harry Potter, scriitoarea a declarat: „Pana acum nu am fost niciodata tentata sa-l omor pentru ca mi-am propus sa scriu sapte parti, insa acum, odata ajunsa la ultima parte, lucrurile ar putea sta putin diferit. Pot sa inteleg perfect mentalitatea scriitorilor care aleg sa-si ucida personajul principal in ultimul volum pentru ca nici un alt autor sa nu il poata prelua de-a gata si sa continue povestea cu el. Asa ca povestea lui Harry Potter va fi incheiata de mine, iar dupa ce nu voi mai fi, nimeni nu va putea sa-l reinvie pe Harry”.
In interviul acordat luni unei televiziuni britanice, J.K. Rowling a explicat ca foarte multa lume s-a aratat mirata de faptul ca exista un capitol final al acestei serii inca inainte de publicarea primului volum din ea: „Ultima parte a seriei nu este inca gata, dar nu mai am foarte mult de lucru la ea. In plus ma ajuta faptul ca am scris ultimul capitol inca din 1990, asa ca stiu exact cum se va incheia toata aceasta poveste. Ultimul capitol este bine ascuns si probabil ca-l voi schimba foarte putin fata de forma sa initiala. Doua dintre personajele principale vor muri”.
Romanele ce il au in centru pe celebrul ucenic Harry Potter au avut un asemenea succes, incat au propulsat autoarea pe primul top in clasamentul celor mai bogate femei din Marea Britanie, intrecand-o chiar si pe regina Elisabeta a II-a. Conform estimarilor Forbes de anul trecut, averea scriitoarei britanice depasea 1 miliard de dolari.

Cele mai citite

Summitul din Kazahstan s-a încheiat

În urma încheierii summitului din data de 3-4 iulie 2024 din Kazahstan, Putin, Xi și Erdogan și-au declarat angajamentul pentru o mai bună cooperare...

Alegeri UK (exit–poll): Victorie istorică a laburiștilor britanici

Keir Starmer pe cale de a deveni cel mai puternic prim-ministru britanic de la Tony Blair încoace Partidul Laburist al lui Keir Starmer se îndreaptă...
Ultima oră
Pe aceeași temă