15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDosarul "Căprioara": O înţelegere între două contabile, descoperită de procurorii DNA

Dosarul “Căprioara”: O înţelegere între două contabile, descoperită de procurorii DNA

Două contabile au fost trimise în judecată pentru că au realizat o expertiză falsă într-un dosar în care este judecat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, pentru corupţie, informează DNA. 

Ileana Roxana Cernea, expert financiar contabil, a fost numită de instanţa de judecată pentru a efectua o expertiză într-un dosar, însă în urma unei înţelegeri cu o expertă care îl reprezenta pe unul dintre inculpaţi, Elena Valentina Muşuroiu, nu a mai întocmit raportul.

Cernea şi-a pus semnătura pe o expertiză falsă, care favoriza inculpatul. 

În acest mod, s-ar fi putut influenţa decizia finală din dosar, expertiza ar fi putut duce la o achitare a inculpaţilor. 

De asemenea, Ileana Roxana Cernea a atestat în cuprinsul raportului de expertiză, în mod fals, faptul că a întocmit expertiza înregistrată la registratura Judecătoriei Cluj-Napoca, în data de 09.01.2015.

În calitate de expert parte al altui inculpat judecat în acelaşi dosar, Liviu Macovei a înlesnit încălcarea atribuțiunilor de serviciu de către Ileana Roxana Cernea, prin semnarea, în data de 08.01.2015, a raportului de expertiză financiar-contabilă din dosarul menţionat, raport despre care cunoștea că nu a fost întocmit de către expertul numit de către instanță, ci de către expertul parte Elena Valentina Muşuroiu.

Astfel, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub arest preventiv, a celor două experte financiar – contabile pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv complicitate la favorizarea inculpatului şi complicitate la abuz în serviciu, conform unui comunicat DNA.

Liviu Macovei a fost şi el trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii  de complicitate la abuz în serviciu.

Astfel, președintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprișan, își va afla verdictul în dosarul de corupție "Căprioara" pe 5 februarie, după ce Judecătoria Cluj-Napoca a decis amânarea pronunțării sentinței, în ședința de joi.

Şeful CJ Vrancea este anchetat de peste opt ani pentru corupţie, fiind acuzat de DNA de abuz în serviciu, utilizare de credite în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. 

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...
Ultima oră
Pe aceeași temă