39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialDonald Trump a anunțat oficial numele celui pe care l-ar vrea vicepreședinte...

Donald Trump a anunțat oficial numele celui pe care l-ar vrea vicepreședinte dacă ajunge la Casa Albă

Posibilul candidat republican la președinția SUA Donald Trump a anunţat sâmbătă că alegerea sa pentru postul de vicepreşedinte este guvernatorul statului Indiana, Mike Pence, cunoscut pentru opiniile sale extrem de conservatoare.

„Este un om de onoare, de caracter şi onest, care se bate pentru oameni”, a declarat Trump, în deschiderea prezentării oficiale a lui Pence, a cărui alegere o anunţase încă de vineri, pe Twitter.

„Unul din motivele importante pentru care l-am ales este unitatea partidului”, a explicat miliardarul, recunoscând că el a fost un „outsider”. În acelaşi discurs, Trump a acuzat-o pe rivala sa democrată Hillary Clinton că l-a ''târât pe Obama într-o degringoladă oribilă' în Orientul Mijlociu, „astăzi mai instabil ca niciodată şi scăpat de sub control”.

„Am văzut orori fără număr (…) Şi vor veni tot mai multe. Nu se vor opri niciodată (…) Avem nevoie de forţă, avem nevoie de lege şi ordine”, a subliniat el.

La rândul lui, Mike Pence a spus că a acceptat cu umilinţă propunerea lui Donald Trump, un „patriot”, care „înţelege frustrările şi speranţele americanilor ca niciun alt conducător de la Ronald Reagan” încoace. Pence, în vârstă de 57 de ani, s-a prezentat drept „un creştin, un conservator şi un republican, în această ordine”.

El este un susţinător al valorilor familiale tradiţionale, împotrivindu-se avorturilor şi căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Pence deţine experienţa care îl lipseşte lui Trump pe scena politică de la Washington, fiind membru al Camerei Reprezentanţilor între 2001 şi 2013 şi preşedinte al Conferinţei republicane (numărul 3 în partid) între 2009 şi 2011.

Convenţia republicană care îl va învesti oficial pe Donald Trump drept candidatul partidului pentru Casa Albă va începe luni, la Cleveland (Ohio).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă