18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump: Atacul de la Berlin este un atentat împotriva omenirii

Donald Trump: Atacul de la Berlin este un atentat împotriva omenirii

Atacul comis la un târg de Crăciun din Berlin care s-a soldat cu 12 morți este un “atentat împotriva omenirii”, a afirmat miercuri președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, citat de AFP, informează Agerpres.

“Teribil, teribil. Ce se întâmplă este teribil”, a apreciat Donald Trump în foarte scurte comentarii în fața jurnaliștilor prezenți în incinta clubului de lux Mar-a-Lago, la Palm Beach, în Florida, unde își petrece sfârșitul anului.

“Este un atentat împotriva omenirii. Iată despre ce este vorba. Un atentat împotriva omenirii, iar asta trebuie să înceteze”, a spus el.

Președintele ales a fost rugat să se explice în legătură cu declarațiile sale anterioare, când afirmase că evenimentele de la Berlin sunt înainte de toate un atentat împotriva creștinilor.

“Civili nevinovați au fost uciși pe stradă când se pregăteau să sărbătorească Crăciunul. (Gruparea) Stat Islamic și alți teroriști islamiști îi atacă încontinuu pe creștini în cadrul comunităților lor și lăcașelor de cult”, a afirmat Donald Trump luni la câteva ore după acest atentat comis cu un camion care a intrat în mulțime, revendicat de gruparea Stat Islamic și în urma căruia este căutat de poliție un tunisian în vârstă de 24 de ani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă