5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialDoi români au păcălit mai mulţi turişti în Copenhaga. Cum le-au luat...

Doi români au păcălit mai mulţi turişti în Copenhaga. Cum le-au luat banii

Doi români care pretindeau că sunt poliţişti au furat 45.000 de coroane daneze, echivalentul a peste 26.000 de lei, de la mai mulţi turişti străini din Copenhaga, informeză site-ul publicaţiei The Local, citat de Mediafax. 

Potrivit poliţiei, infractorii s-au prezentat drept ofiţeri civili şi au folosit un însemn străin sau fals al poliţiei pentru a convinge turiştii că au încălcat legea şi că trebuie să plătească o amendă în bani lichizi. Alte variante ale înşelăciunii presupuneau ca infractorii să le ceară turiştilor paşapoartele şi banii sau cardurile de credit şi codurile PIN, după care să fugă cu acestea.

“Mulţi turişti nu cunosc regulile din ţară şi acest gen de infractori profită de acest lucru”, a declarat un reprezentant al poliţiei din Copenhaga, Sajja Haider. 

Cei doi bărbaţi români, în vârstă de 36 respectiv 52 de ani, au fost arestaţi sâmbătă lângă unul dintre cele mai frecventate obiective turistice daneze, parcul de distracţii Tivoli Gardens, şi aveau asupra lor o sumă de aproximativ 45.000 de coroane (6.000 de euro), în valute diferite. Ei au fost recunoscuţi de un recepţioner de la un hotel din apropiere. Haider a spus că poliţia deţine fotografii ale ofiţerilor-escroci, realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere, şi că a primit informaţii de la mai mulţi turişti, care au condus către cei doi bărbaţi.

Cei doi s-au prezentat în instanţă duminică, fiind acuzaţi că au păcălit turişti străini să plătească amenzi pentru presupuse infracţiuni în timp ce pretindeau că sunt ofiţeri de poliţie, după cum a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Copenhaga, pentru agenţia de ştiri Ritzau. Cei doi români sunt acuzaţi de fraudă şi de uzurparea funcţiei publice, riscând o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...
Ultima oră
Pe aceeași temă