21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialDoi inspectori de la Primăria sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Doi inspectori de la Primăria sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Două inspectoare de la Direcţia generală de Poliţie Locală a sectorului 6 Bucureşti au fost arestate preventiv pentru 29 zile. pentru luare de mită, anunţă Agerpres.

Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu, de la Serviciul de Control şi Monitorizare  Stării Mediului şi Salubrizare, au fost arestate, în baza hotărârii Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, procurorii au decis , în cazul unui alt inspector, Gheorghe Adrian Dragomir, să âi interzică să părăsească ţara pentru 30 de zile.

Pe 12 aprilie 2011, cei trei funcţionari, în calitate de inspectori de la Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societăţi comerciale o sumă de bani, ca să nu  sancţioneze contravenţional respectiva firmă pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale A.nticorupţie.

Pe 15 aprilie, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare funcţionar public, cei trei inculpaţi au convenit cu denunţătorul ca banii să îi fie remişi lui Dragomir Gheorghe-Adrian. În aceeaşi zi, inculpatul Dragomir Gheorghe-Adrian a primit de la denunţător suma de bani convenită, 900 de lei, urmând să remită câte 300 de lei inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina, acesta fiind surprins în flagrant delict în timp ce primea banii.

Inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar , pe 15 aprilie, procurorii anticoruptie au dispus reţinerea femeilor pentru 24 de ore, potrivit Agerpres.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă