5.5 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăSpecialDoi dintre șefii sutelor de români, care au fugit de la un...

Doi dintre șefii sutelor de români, care au fugit de la un restaurant din Spania fără să plătească, au fost identificați de polițiști

Doi români, șefii bandei care a fugit de la un restaurant din Spania fără să plătească, au fost identificați de poliția spaniolă, potrivit BBC News.

Autorităţile au reuşit să îi identifice datorită actelor de identitate prezentate în momentul în care au dat avansurile pentru petreceri, însă nu au făcut publice numele lor.

Cei doi ar fi avut ultimul domiciliu cunoscut în orașul Ponferrada, din provincia Leon (nord-vestul Spaniei). Potrivit jurnaliștilor străini, ei ar fi fugit din zonă după ce faptele lor au atrs atenția presei.

Forţele de ordine îi caută în prezent şi analizează dacă îi poate acuza de vreo infracţiune. Proprietarul unuia dintre restaurantele jefuite a denunţat încălcarea contractului, ceea ce înseamnă că poate deschide un proces civil. Dacă se dovedeşte, însă, că românii au acţionat cu intenţia expresă de a înşela, pot fi acuzaţi de fraudă.

Proprietarii altor localuri păgubite din Spania au confirmat că i-au descoperit pe români pe rețelele de socializare.

Românii care participau la o petrecere de botez într-un restaurant din Bembibre, nord-estul Spaniei, şi au părăsit localul fără să plătească o notă de aproximativ 2.000 de euro, obişnuiau să acţioneze astfel. Chelnerii și proprietarii de locari din regiunea Bierzo au pus cap la cap întâmplările din ultimele săptămâni și au descoperit că este vorba de un grup de români de etnie romă care conduc mașini scumpe și care nu plătesc pentru petrecerile de familie.

Proprietarul restaurantului-hotel El Carmen, unde românii au dat cea mai recentă ”lovitură”, a confirmat că a fost vorba despre cel puţin 120 de persoane şi că pierderea depăşeşte 2.000 de euro. Au fugit chiar înainte de a fi servit desertul. În ritmul dansului au mers în afara localului, iar ospătarii au observat uimiţi cum toţi se urcă în maşini şi pleacă în trombă.

Cele mai citite

România își întărește prezența militară din Bosnia și Herțegovina

România a suplimentat contribuţia la misiunea militară EUFOR ALTHEA, din Bosnia și Herțegovina, începând de luni, cu un detaşament format din 30 de militari...

Decizie bombă anunțată de DNA în cazul Elenei Udrea

DNA a cerut respingerea tuturor probelor cerute de Elena Udrea în dosarul Hidroelectrica. La termenul de luni avocații fostului demnitar au propus instanței de...

Europa se confruntă cu cazuri severe de gripă

Gripa a revenit în Europa într-un ritm mai rapid decât se aștepta în această iarnă. Specialiștii sunt îngrijorați de cazurile severe raportate, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă