22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDoi bulgari care rămăseseră înzăpeziţi în Giurgiu, salvaţi de pompieri după cinci...

Doi bulgari care rămăseseră înzăpeziţi în Giurgiu, salvaţi de pompieri după cinci ore

Doi cetăţeni bulgari care rămăseseră înzăpeziţi pe un drum judeţean, în dreptul localităţii Radu Vodă din judeţul Giurgiu, au fost salvaţi, miercuri seară, de pompieri după mai mult de cinci ore şi transportaţi la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj de pompieri militari, însoţit de un utilaj de deszăpezire, s-a deplasat în localitatea Radu Vodă, unde rămăseseră înzăpeziţi cei doi cetăţeni bulgari.

“O autospecială pentru transport personal şi victime multiple a fost detaşată de la ISU Dolj la ISU Giurgiu, precum şi şase pompieri au intervenit pentru a salva doi cetăţeni bulgari rămaşi înzăpeziţi de mai bine de cinci ore pe DJ 503, în dreptul localităţii Radu Vodă. Persoanele salvate au fost transportate de echipajul ISU Giurgiu la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Judeţean Giurgiu, starea lor fiind stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, lt. Gabriela Olexiuc.

Conform unui comunicat al ISU Giurgiu, decizia de a solicita o autospecială de la ISU Dolj a venit ca urmare a prognozei meteorologice pentru perioada următoare.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, valabilă de miercuri, ora 2.00, până joi la ora 20.00, în Bucureşti şi 13 judeţe din estul şi sudul ţării.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în Dobrogea, în sudul şi estul Munteniei şi în sudul Moldovei vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale ce vor depăşi 60 – 70 de kilometri la oră.

În aceste zone va ninge, cu precădere începând de miercuri după-amiază, iar în judeţele Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă