19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial„Doctorul lui Nicușor Constantinescu“, reținut pentru mită

„Doctorul lui Nicușor Constantinescu“, reținut pentru mită

Marius Militaru, medicul adus de Nicușor Constantinescu din Germania, e acuzat că a condiționat o operație pe cord de primirea unei sume de bani.

Medicul-șeful al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Andrei” Constanţa, doctorul Marius Militaru, a fost prins în flagrant când primea mită de la un pacient, potrivit unor surse judiciare. Din primele informații, acesta ar fi cerut suma de 3.000 de lei pentru efectuarea unei operații pe cord. Procurorii au percheziționat ieri secția. ”În speță sunt incriminați medicul șef dr. Marius Militaru și doi medici anesteziști, dr. Arhire Dorin și dr. Arhire Nicoleta (n.r. – soț și soție). Această acțiune a fost declanșată în urma informațiilor primite de către DNA de la un pacient care fusese internat, operat și externat în stare vindecat pe data de 11 decembrie 2014”, se arată într-un comuincat oficial al conducerii spitalului. Toți cei trei medici au fost duși ieri la audieri, la sediul DNA Constanța și ulterior reținuți.

Secție dată exemplu

Secția de Chirurgie Cardiovasculară este mândria Consiliului Județean Constanța. A fost una dintre primele inaugurate într-un spital vechi, care are încă secții nemodernizate vreodată, de la înființarea sa. Reabilitarea a fost gata în noiembrie 2008 și a costat bugetul Consiliului Județean Constanța peste 15,4 milioane euro, potrivit datelor disponibile de pe pagina de internet a instituției. ”Secția este dotată cu aparatură la standarde occidentale, cotată drept cea mai performantă din România”, se laudă CJC. Conține două blocuri operatorii, dar și o bancă de organe.

Șef al secției a fost numit inițial doctorul Mircea Pătruț, care a candidat pentru Parlament din partea PSD, însă a pierdut alegerile). În urma unor neînțelegeri, acesta este schimbat cu actualul șef, Marius Militaru, care este adus din Germania, unde lucra la un spital de top, după ce din 2002 profesase la Spitalul Floreasca din București. Militaru a venit însoțit de o întreagă echipă medicală. În noiembrie 2011, consilierii locali au aprobat achiziționarea a 25 de locuințe de serviciu pentru medici. ”Este vorba în special de locuințe de serviciu pentru medici specialiști de renume, pe care o parte dintre ei i-am adus, iar o parte urmează să-i aducem, și pentru care plătim chirii destul de mari, care depășesc valoarea unei rate pe care o va achita CJ după ce va deveni proprietar”, spunea atunci președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu.

În vizorul DNA

Acum, acesta este cercetat penal de către DNA, care spune că ”în perioada 10.09.2012 – 24.03.2014, (n.r. – Nicușor Constantinescu) a încălcat dispozițiile legale care interzic plata în avans, din fonduri publice, pentru achiziția de imobile, precum și pe cele ale prevederilor procesului verbal de negociere. Mai mult, inculpatul a modificat natura actului juridic încheiat cu SC Stop SRL, administrată de inculpatul Zelca Costică, din contract de vânzare-cumpărare în antecontract de vânzare-cumpărare, data la care Consiliul Județean Constanța urma să dobândească dreptul de folosință asupra a 25 de apartamente și a făcut plăți nelegale către societatea comercială amintită în cuantum de 5.187.156,29 lei. Un alt beneficiu important de care s-a bucurat SC Stop SRL, de pe urma activității ilicite a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel, a fost amânarea cu 5 ani a momentului la care ar fi trebuit să achite impozitul pe profit și taxa pe valoare adăugată, corespunzătoare valorii tuturor celor 25 de apartamente”.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă