3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialDoar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai...

Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară au mai rămas internaţi la Galaţi

Doar trei dintre cei 20 de elevi cu toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Generală ,,Iulia Haşdeu" din Galaţi aduşi la spitalele de Copii şi de Boli Infecţioase au mai rămas internaţi, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, citaţi de Agerpres. 

Directorul Spitalului de Copii din Galaţi, Victoriţa Ştefănescu, a declarat că pentru 13 dintre cei 15 elevi care au fost internaţi joi cu gastroduodenite s-au făcut vineri fişele de externare. 

'Iniţial am avut 14 copii, dar joi seara a mai a fost internat un copil care a venit la noi pe picioarele lui. Sunt deci 15 copii cu gastroduodenite, dar starea lor este excelentă. Pentru 13 copii s-au făcut fişele de externare, ceilalţi doi fiind ţinuţi încă sub supraveghere medicală', a spus Ştefănescu. 

La Spitalul de Boli Infecţioase unde joi au fost internaţi cinci elevi va mai rămâne sub supravegherea medicilor unul singur. 

'Unul dintre cei cinci copii a fost deja externat, trei urmează în cursul zilei şi va mai rămâne unul singur internat. Starea copiilor care au rămas internaţi este una bună, se mai simt însă slăbiţi şi au ameţeli', a precizat directorul DSP Galaţi, Liliana Moise. 

La Galaţi se desfăşoară o anchetă epidemiologică legată de laptele distribuit, joi, la Şcoala ,,Iulia Haşdeu". După ce a fost băut de elevi, la 40 dintre ei li s-a făcut rău, fiind transportaţi cu ambulanţele la spitale. 20 dintre aceştia au rămas internaţi, la spitalele de Copii şi Boli Infecţioase. 

La nivel local s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, DSP şi Direcţia Sanitar Veterinară, inspectorii sanitar-veterinari prelevând probe de la laptele consumat de elevi. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu, s-a luat decizia retragerii de la consumul elevilor a laptelui, măsură ce se va menţine până la apariţia rezultatelor anchetei epidemiologice.

Cele mai citite

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...
00:00:41

VIDEO. Salvatorii ajung la muncitorii indieni prinși în tunel

Rudele celor 41 de bărbați care se află de 17 zile într-un tunel din nordul Indiei au declarat că sunt fericite și nerăbdătoare să...
00:00:58

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar în care tronează mormanele de moloz rezultate în urma clădirilor dărămate. Imaginile cu dronă...
Ultima oră
Pe aceeași temă