16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Dinel Staicu, cinci ani de închisoare pentru cumpărare de influență

VIDEO. Dinel Staicu, cinci ani de închisoare pentru cumpărare de influență

 Dinel Staicu a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru cumpărare de influență, după ce a plătit 1 milion de euro pentru a scăpa de condamnarea la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Judecătorii instanţei supreme au majorat, printr-o decizie definitivă, pedeapsa primită de Dinel Staicu în dosarul în care a fost judecat pentru mita dată judecătoarei Veronica Cârstoiu, la cinci ani de închisoare, de la trei ani şi patru luni, dispuşi iniţial de Curtea de Apel Constanţa, informează Mediafax.

Instanţa supremă l-a condamnat, joi, pe Dinel Staicu la cinci ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă, faptă pentru care instanţa de fond, Curtea de Apel Constanţa, îi dăduse, în luna mai, trei ani şi patru luni de închisoare.

Ioana Carmen Popescu a fost condamnată la un an şi patru luni de închisoare, în urma contopirii a trei pedepse pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceeaşi condamnare a primit-o în mai 2014.

În cazul celorlalţi inculpaţi din acest dosar, Adriana Dascălu, Marian Staicu şi Giorgel Zgăbei, ICCJ a menţinut pedepsele stabilite de Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, judecătoarele Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au falsificat, la redactare, decizia penală din 22 februarie 2012, pronunţată în dosarul în care Dinel Staicu a formulat o contestaţie în anulare în cazul condamnării din dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

Citeşte şi: Pe cine va mai trage după el Dinel Staicu?
Astfel, judecătoarele de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală au desfiinţat ilegal trei hotărâri judecătoreşti şi au anulat mandatul de executare a pedepsei de şapte ani închisoare emis pe numele lui Dinel Staicu.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/a4be84b02fb6b2349160d585e2e11f4f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Dinel Staicu se află în arest preventiv din luna august 2013, perioada petrecută în arest urmând să fie scăzută din pedeapsa primită.

Citește și: Judecătoarea Veronica Cârstoiu, sub control judiciar

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Simion sare peste oi și trece la muls direct ciobanul

Ilustrație: Marian Avramescu Parlamentarul mioritic, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a trecut puțin peste tradițiile românești, de dragul strângerii de sponsorizări...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă