17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialDin 2009, navigatie ieftina de la Renault si TomTom

Din 2009, navigatie ieftina de la Renault si TomTom

Renault va lansa, in 2009, un sistem de navigatie extrem de ieftin si abordabil integrat in plasa de bord a modelelor sale. Conform primelor informatii, pachetul de navigatie dezvoltat impreuna cu producatorul olandez de sisteme portabile TomTom va costa circa 500 de euro.

Renault spera ca noul pachet sa dezvolte radical piata sistemelor de navigatie integrate, considerand ca aceasta optiune va deveni una de masa odata cu reducerea pretului de achizitie. In acest moment, sistemele de navigatie de acest tip pot fi achizitionate pe modelele Renault din topul gamei franceze cu circa 1500 de euro.

"In japonia, unul din doi clienti isi achizitioneaza un astfel de sistem integrat de navigatie. In Europa, procentul este de 12-15% dintre cumparatori. Mi se pare normal sa atacam raportul japonez si in Europa", sustine Patrick Pelata, vicepresedinte executiv la Renault.
Conform oficialului francez, noul sistem de navigatie va fi disponibil in premiera pe "trei dintre modelele Renault cu volum mare de vanzari", Pelata referindu-se, cel mai probabil, la Megane, Scenic si Clio.

Colaborarea dintre Renault si TomTom va ramane una exclusiva pentru 2009, urmand ca, incepand cu 2010, olandezii sa poata sa incheie contracte identice cu orice producator auto interesat de aceasta tehnologie abordabila.

 

 

Articol oferit de:

 

Cele mai citite

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

iOS 18 s-a lansat. Interconectare mai bună între iPhone şi Android

Apple a lansat iOS 18 și iPadOS 18, aducând o serie de noi funcționalități pentru iPhone și iPad. iOS 18 s-a lansat Una dintre cele...

PAID anunță sprijin financiar pentru proprietarii afectați de inundațiile recente din estul României

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a declarat luni că este pregătit să despăgubească rapid și eficient proprietarii de locuințe asigurați, în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă