18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDimitri Rogozin: Rusia se teme că Republica Moldova va reexporta produsele importate...

Dimitri Rogozin: Rusia se teme că Republica Moldova va reexporta produsele importate din Uniunea Europeană

"Ruşii iubesc fructele şi legumele din Republica Moldova, dar ne temem că, prezentate drept moldoveneşti, produse (din Uniunea Europeana, n.a.) pe care nu le dorim ar putea ajunge pe piaţa rusă, a declarat, vineri, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează RIA Novosti, preluată de Mediafax.

Dmitri Rogozin a adăugat că oficiali de la Chişinău trebuie să se deplaseze de urgenţă la Moscova pentru discuţii în vederea soluţionării problemelor legate de embargoul impus de Rusia importurilor de produse din Republica Moldova. "Fermierii din nordul Republicii Moldova se află în grevă, dar Guvernul nu acţionează", a comentat vicepremierul rus.

Prin semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb cu UE, Chişinăul a ignorat interesele partenerilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi în special ale Rusiei", a mai spus Dmitri Rogozin la Tiraspol, după întrevederea cu liderul separatist Evgheni Şevciuk.

Dimitri Rogozin a sosit, joi, la Chişinău, fiind însoţit de o delegaţie de 25 de oficiali ruşi din Serviciul Fitosanitar, Ministerul Economiei, Serviciul Vamal şi Ministerul Culturii de la Moscova, pentru discuţii cu reprezentanţii Republicii Moldova cu privire la embargoul impus de Rusia.

Rusia a impus la 18 iulie un embargou asupra importurilor de fructe şi legume moldoveneşti, iar din 1 septembrie va introduce taxe vamale pentru importurile unor produse provenind din Republica Moldova. Măsura a fost decisă după ce Chişinăul a semnat la 27 iunie Acordul de Liber Schimb cu UE, care, potrivit Moscovei, ameninţă securitatea Uniunii Vamale (Rusia-Belarus-Kazahstan).

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Un concert al unei orchestre din Hamburg a fost întrerupt de o mașină de spălat

Incident nefericit la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg. În timpul unui spectacol în curs de desfășurare al renumitei orchestre de stat a Filarmonicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă