10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialDilemele cazului "sexgate la Chisinau": Lucra sau nu amanta la Consulat?

Dilemele cazului “sexgate la Chisinau”: Lucra sau nu amanta la Consulat?

Ministerul roman de Externe refuza sa precizeze oficial daca tanara filmata in timp ce facea sex cu consulul roman la Chisinau era sau nu angajata a Consulatului. Raspunsul la aceasta intrebare este cu atat mai relevant, cu cat au aparut informatii potrivit carora ea nu ar fi fost concediata dupa izbucnirea scandalului. Daca acest lucru se adevereste, scandalul ar putea lua o noua turnura care ar pune intr-o lumina si mai proasta oficialitatile romane. Neoficial, surse care au dorit sa isi pastreze anonimatul au negat ca tanara ar fi fost angajata a Consulatului, acreditand ideea ca ea ar fi foat angajata personala a lui Ion Nuica. Consulul si-a depus demisia la inceputul acestei saptamani, chiar in ziua aparitiei filmului compromitator.

 

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Alin Serbanescu, ne-a spus imediat dupa prezentarea demisiei ca Ion Nuica isi anuntase intentia de a demisiona "inca de saptamana trecuta", iar aparitia filmului in presa "este irelevanta" pentru Ministerul Afacerilor Externe, din moment ce consulul era deja demisionar.

De altfel, dupa plecarea consulului Ion Nuica de la Chisinau, nici tanara nu si-a mai facut aparitia la consulat. Identitatea femeii ramane inca necunoscuta, insa cel mai probabil ea este basarabeanca, potrivit jurnalistilor de la "Curentul", care au intrat primii in posesia imaginilor licentioase. Surse autorizate spun ca "nici nu mai conteaza cine este, pentru ca si-a facut treaba", sugerand ca scopul acesteia era sa-l puna pe consulul roman in situatia de a-si da demisia.
Cu toate ca a refuzat sa comenteze situatia consulului de la Chisinau, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a precizat totusi ca "poate ar fi util ca institutia politicii externe romanesti sa isi ceara scuze opiniei publice pentru un semnal total necorespunzator", dand asigurari ca un astfel de comportament "nu caracterizeaza institutia" pe care o conduce. si presedintele Basescu a apreciat, la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii societatii civile din Republica Moldova, ca, prin comportamentul sau, Ion Nuica a depasit limita. In momentul in care unul dintre reprezentantii societatii civile i-a spus, glumind, presedintelui ca barbatii mai gresesc uneori, seful statului a raspuns pe acelasi ton glumet: "Da, dar nu filmati, domnule!".

Filmul compromitator cu Ion Nuica a aparut cu doua saptamani inaintea scrutinului prezidential de la Chisinau, in conditiile in care relatiile dintre Romania si Republica Moldova au devenit tot mai tensionate, mai ales dupa evenimentele din aprilie din capitala statului de peste Prut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă