20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDie Welt: Ţările UE, afectate de sancţiunile impuse Rusiei

Die Welt: Ţările UE, afectate de sancţiunile impuse Rusiei

Germania ar putea fi statul membru al UE care ar avea cel mai mult de suferit de pe urma sancţiunilor impuse împotriva Rusiei, se arată într-un articol publicat în ziarul german, Die Welt, anunţă Novinite.

Informaţiile publicate de cotidianul german indică faptul că sancţiunile economice impuse Moscovei ar avea imcat negativ nu doar asupra siguranţei energetice a Germaniei, dar şi asupra industriei auto şi a sectorului de retail.

Investiţiile germane directe în Rusia se ridică la circa 19 miliarde de euro, ceea ce plasează această ţară în topul investitorilor din spaţiul comunitar, în Rusia. De asemenea, ponderea exporturilor germane în Rusia este de peste 30%, pe locul doi plasându-se Italia cu doar 9,04%. Polonia, vecina Rusiei, care susţine impunerea de sancţiuni, ocupă a treia poziţie, cu 6,79%.

Dar şi alte ţări europene vor avea de suferit. De exemplu, industria de cosmetice din Franţa, dar şi sistemul bancar francez şi cel italian vor înregistra pierderi importante.

Sancţiuni împotriva Moscovei ar putea, astfel, pune presiune asupra companiilor europene, lasă să se înţeleagă Die Welt.

State membre ale UE din Europa de Sud-Est, cu excepţia României, au avertizat înainte ca măsurile să fie aprobate, explicând faptul că industria şi turismul ar putea fi greu lovite, depinzând în mare măsură de economia rusească.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă