25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDezvoltarea software, subiect pentru arta foto

Dezvoltarea software, subiect pentru arta foto

ISDC lansează o provocare fotografilor clujeni: să ilustreze o zi din viaţa unui programator.

Filmele de comedie au transformat imaginea programatorului ori a dezvoltatorului software într-un clişeu, care se referă la persoană genială în domeniul ei îngust de activitate, puţin ciudată şi care nu se poate desprinde în nici un fel de calculator. Dependenţa de Internet este doar una dintre trăsăturile acestui clişeu, la fel ca şi umorul uneori ciudat.

Însă acest clişeu nu reflectă deloc realitatea. Tocmai de aceea, una dintre cele mai mari companii din domeniul software, ISDC, lansează o adevărată provocare persoanelor pasionate de fotografie. Până în 17 iunie, cei care se vor înscrie la concursul foto lansat de societatea cu capital olandez vor avea misiunea să ilustreze în instantanee o zi din viaţa unui dezvoltator software.

„Sunteţi invitaţi să participaţi la o experienţă unică, ce este în acelaşi timp provocatoare şi care poate aduce o recompensă importantă”, spun reprezentanţii companiei olandeze ISDC. Ei spun că se aşteaptă ca fotografii care participă la acest concurs să surprindă într-un instantaneu esenţa modului în care îşi petrece ziua de muncă un programator pasionat.

Experienţă pozitivă

Deja, această idée a fost pusă în practică anul trecut, iar numeroşi fotografi şi-au dat concursul. “Pagina noastră de Facebook a fost populată rapid cu fotografii frumoase, care au creat dificultăţi juriului nostru care a trebuit să îi desemneze pe câştigători. În acest an, vrem să ducem această iniţiativă la un nivel superior”, spun reprezentanţii ISDC. Ei mai adaugă faptul că această iniţiativă este bazată pe faptul că “ISDC este o companie cu ambiţii mari, cu oameni inspiraţi şi talentaţi, care sunt, evident, pasionaţi de tehnologie. Însă vrem ca voi să vă imaginaţi povestirea noastră de 24 de ore: cum ne vedeţi voi pe noi? Ce vă sare în ochi cel mai mult la un programator?”, spun reprezentanţii companiei cu capital olandez.

Cum se pot înscrie în concurs

Fotografii care doresc să ia parte la concursul ISDC trebuie să îşi trimită creaţiile la adresa electronică ingoodcompany@isdc.eu. Ele vor fi jurizate de o echipă care include fotografi cu experienţă, Competiţia va fi reflectată la adresa Facebook/ISDCTeam. Regulile oficiale pot fi consultate la adresa isdc.eu/contest. Competiţia a fost dezvoltată în parteneriat cu Photo Romania Festival. Cel mai inspirit fotograf va primi un iPad3. Premiul de popularitate va fi în valoare de 300 de euro.

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă