11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Stenograme INCENDIARE. Cum cerea un profesor favoruri sexuale de la o studentă...

Stenograme INCENDIARE. Cum cerea un profesor favoruri sexuale de la o studentă pentru promovarea examenelor

Procurorii de la Parchetul General au infiltrat un investigator în mijlocul studenților de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, condusă de soția baronului liberal Sorin Frunzăverde, rectorul Doina Frunzăverde, pentru a descoperi cine sunt cadrele didactice corupte din instituția de învățământ, conform unor stenograme obținute de România Curată.

Astfel, anchetatorii au infiltrat o studentă în universitatea condusă de Doina Frunzăverdepentru a afla cine sunt cadrele didactice corupte din instituția de învățământ. Ioana (numele este fictiv) a înregistrat și povestit tot ce s-a întâmplat în Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița în anul universitar 2014-2015. I s-au cerut favoruri sexuale, unele îndeplinite de către investigatoarea acoperită ca studentă.

„În urma activităților autorizate desfășurate de către investigatorul s-a probat activitatea infracțională a mai multor cadre didactice printre care și a decanului Facultății de Științe Sociale, Franț Florin Ionel, care în perioada 27.11.2014 și până în prezent, în mod repetat, prevalându-se și de funcția sa, a lăsat impresia studentei, investigatorul  Ioana, că are influență asupra cadrelor didactice examinatoare și că își va trafica astfel influența pe lângă acestea în vederea promovării la examenele de an ale investigatorului, sesiunea de iarnă și de vară 2015, solicitând în schimbul intervențiilor pe lângă cadrele didactice universitare favoruri de natură sexuală. De asemenea, pentru promovarea la examenul ,,Relații și organizații europene”, unde este titular, examen care a fost mutat în altă zi pentru a asigura prezența investigatorului la examen, Franț Florin a pretins și primit favoruri de natură sexuală de la investigator“, notează procurorii.

Astfel, la data de 08.01.2015, Franț Florin și-a traficat influența pe lângă Ghiță Ruxana, asistent la disciplina ”Relații Internaționale”, unde titular este lector univ dr. Micloșină Otilia, pentru a permite investigatorului susținerea examenului programat în data de 10.01.2015, fără ca studenta să mai depună la lucrarea scrisă un referat pretins tuturor celorlalți studenți, ulterior obținând și nota 10.

De asemenea, a promis că va interveni pe lângă cadrul didactic Rudolf Cristian pentru a-i asigura promovarea la materia ”Introducere în istoria universală”, examen programat la data de 15.01.2015, solicitând în schimb să petreacă o noapte, respectiv relații de natură sexuală cu investigatorul în noaptea de 14/15.01.2015, precum și de a-l însoți la Sinaia în data de 29.01.2015.

În data de 22.01.2015, Franț Florin i-a solicitat investigatorului să întrețină relații sexuale, iar la data de 03.02.2015, după ce i-a comunicat faptul că a promovat examenul cu Rudolf Cristian, i-a solicitat de asemenea să petreacă noaptea împreună. Solicitări insistente de a avea relații sexuale cu investigatorul au avut loc la data de 27.02.2015, cu ocazia întâlnirii de la Pitești, la data de 03.03.2015 când i-a solicitat măcar să-l sărute pentru a-i aranja examenele din sesiunea de vară, astfel cum  a procedat și cu cele din sesiunea de iarnă, dar și în data de 19.05.2015, când după ce i-a comunicat că a reușit să-i comaseze examenele astfel încât să poată veni doar de trei ori, i-a solicitat în mod insistent să rămână peste noapte pentru a întreține relații sexuale.

De menționat faptul că la data de 26.05.2015 era programat examenul de la materia ”Relații și organizații internaționale”, unde titular este Franț Florin, însă acesta l-a mutat pentru a-l cupla cu alt examen în data de 29.05.2015, când pentru a o declara promovată a solicitat și obținut favoruri de natură sexuală, în urma cărora investigatorul a dat lucrarea de examen în biroul acestuia, în afara orei programate de examen, punându-i-se la dispoziție o lucrare scrisă pentru a fi copiată, lucrare care a fost notată pe loc de către Franț Florin cu nota 10, cu mențiunea făcută de către acesta ca noaptea să o petreacă împreună pentru întreținerea de relații sexuale cu investigatorul, explică anchetatorii.

Pentru examenele din sesiunea de restanțe, la data de 27.06.2015 Franț Florin i-a cerut investigatorului să se prezinte în datele de 29 și 30.06.2015 pentru a susține cele 4 examene restante, cu mențiunea că noaptea o vor petrece împreună ca urmare a intervențiilor sale pe lângă cadrele didactice pentru promovare acestora.

De asemenea, achetatorii dezvăluie că, în perioada 17-20.11.2014, investigatorul Ioana s-a prezentat la cursurile și seminariile susținute la Facultate, ocazie cu care a aflat că trebuie să susțină câteva teste la disciplinele de examen. 

„Investigatorul Ioana a avut o discuţie cu Franţ Florin pe care l-a rugat să o  ajute în vederea obţinerii unei camere la căminul studenţesc. În cadrul discuțiilor Franț Florin a întrebat investigatorul cu ce se ocupă, unde stă şi de asemenea cum de a ajuns la acea facultate. Totodată a întrebat-o dacă are numărul său de telefon, iar la răspunsul său negativ acest i l-a şi dat. De asemenea, investigatorul i-a spus lui Franţ Florin că nu ştie cum o să ajungă la ore întrucât are o perioadă foarte aglomerată şi s-a gândit să renunţe, context în care acesta i-a sugerat să nu o facă, fiindcă o va ajuta personal, urmând să se reîntâlnească cu ocazia revenirii la cursuri sau cel mai devreme la Balul bobocilor„, mai spun anchetatorii.

În cadrul unei convorbiri telefonice purtate în  data de 27.11.2014,  Franț Florin a abordat-o pe investigatorul Ioana cu ,,Ce faci fată frumoasă?”, confesându-i-se că ,, Mă, mi-ai zăpăcit existența”. Astfel, investigatorul Ioana s-a întâlnit cu  Franţ Florin la hotelul Duşan şi Fiul unde era cazată. Cu această ocazie Franț Florin a arărat că el este decanul FSS și că din acestă poziție are influență asupra cadrelor didactice evaluatoare astfel încât își va trafica influența pe lângă aceștia pentru promovarea examenelor de către studentă atât din sesiunea de iarnă, cât și pentru cele din vară, în schimbul unor favoruri de natură sexuală.

În cadrul discuțiilor care au avut loc între investigatorul Ioana și Franț Florin, acesta din urmă a menționat de câteva ori dorința de a petrece toată ziua cu investigatorul sub acoperire făcând referire şi la modul în care arată şi în special la ținuta vestimentară a acesteia. Astfel, profesorul a insistat să urce în camera de hotel unde era cazată investigatorul Ioana lăsând astfel de înțeles că o va ajuta pe Ioana cu promovarea examenelor din sesiunea de iarnă întrucât are influență asupra profesorilor examinatori, fiind și prodecan, în schimbul unor favori de natură sexuală.

Redăm mai jos conversația purtată între infiltratul procurorilor și profesorul Franța Florian:

IOANA: Păi na, trebe să…, exact cum aţi spus dvs., n-aveţi încredere, nici eu nu pot să am încredere sută la sută că o să rezolv toată problema.

FRANŢ FLORIN: Eu cum pot să-ţi arăt că am încredere, că să ai încredere?

IOANA: Nu ştiu, să treacă prima sesiune, să văd asta. Nu? După prima sesiune… Oricum, zic nici nu…, nu m-am uitat bine, nu ştiu cum sunt planificate celelalte examene, dar e posibil la unele dintre ele…

FRANŢ FLORIN: Deci e posibil, s-ar putea ca unii dintre colegi să fie mai reticenţi, adică nu pot să-i spun absolut nimica. Înţelegi?

IOANA: Da, da.

FRANŢ FLORIN: Adică nu pot să-i spun! Normal că-i spun, că altfel n-am nici o…

IOANA: Aşa, da, am înţeles, da, dar nu puteţi să-i impuneţi, asta vreţi să spuneţi.

FRANŢ FLORIN: Nu pot să-i impun, asta am vrut să zic, da.

IOANA: Corect.

FRANŢ FLORIN: Şi atunci îl laşi pe…, pe vară.

IOANA: Îl las pe vară?

FRANŢ FLORIN: Îţi spun eu la care şi…

IOANA: E ok, da, mi-e lejer.

FRANŢ FLORIN: Ştii? Că decât să mă ţigănesc cu el şi până la urmă să-ţi dea un cinci în sesiune, mai bine îţi dă un şapte motivat.

IOANA: Parfum, da.

FRANŢ FLORIN: Ştii?

IOANA: Da, da.

FRANŢ FLORIN: Şi nu mai vii, nu mai baţi drumurile pe aci. Vii şi tu doar o dată, de două ori pe semestru, îţi spun eu unde să…, cu cine să vorbeşti, deci dacă trebe să vorbeşti tu cu vreun coleg, să-i explici, sunt din Piteşti, vin mai aşa, mai nu ştiu ce.

IOANA: Da, asta vroiam să vă zic.

FRANŢ FLORIN: (…?)

IOANA: În cazul în care că să vorbesc eu cu aşa…

FRANŢ FLORIN: Nu dai şi nu oferi şi nu sugerezi absolut nimic la nimeni, nici o ţigară, un pachet de cafea ori cafea, o ciocolată caldă, nimic, nimic, nimic. Pricepi?

IOANA: Aşa…

FRANŢ FLORIN: La nimeni nimic.

IOANA: Păi şi cum o să meargă…?

FRANŢ FLORIN: Mă la nimeni nimic. Tot ce vorbeşti, vorbeşti după ce ai o discuţie cu mine.

IOANA: A!

FRANŢ FLORIN: Eu te trimit…

IOANA: Bun.

FRANŢ FLORIN: Unde vorbeşti şi ce faci. Bun?

IOANA: E perfect, e perfect, perfect, perfect, da.

FRANŢ FLORIN: Iar la mine nu te gândeşti vreodată în viaţa ta să-mi dai ceva, că atunci nu te mai cunosc. Deci vorbesc foarte frumos, nu glumesc, n-am nici o treabă.

IOANA: Ok, bine, nu se pune problema, nu dau bani sau chestii de genu ăsta, dar…

FRANŢ FLORIN: Nu vii cu atenţii, nu mă interesează ceasuri, parfumuri şi alte cele. Mă pricepi ce-ţi spun eu? Deci dacă vrei în condiţiile astea să te ajut, punct, te ajut. Dacă nu…(…?)

IOANA: Ok.

FRANŢ FLORIN: Bun?

IOANA: Da, îţi dai seama că îi foarte bine. Păi şi atunci cum fac, vin, vin atunci cu o săptămână înainte de vacanţă, ca să aflu şi eu cum am examenele, că după sesiune… Presupun că sunt programate, nu?

FRANŢ FLORIN: Încă nu.

IOANA: A încă nu se… Dar probabil se ştiu până nu se ia vacanţă. Pe 20 se ia vacanţă parcă, 20 decembrie.

FRANŢ FLORIN: În vacanţă, când se vine la şcoală, în 5 ianuarie, mai ai două săptămâni de şcoală, timp în care se dau colocviile.

IOANA: Colocvii. Şi ălea nu-s note, nu se pun şi ălea? E acelaşi lucru, că asta vă ziceam, că am deja două.

FRANŢ FLORIN: Şi eu am programat câteva ieri.

IOANA: Am unu pe 6 şi unu pe 8, ştiu că mi-a zis doamna MARTIN, la engleză…, la dumneaei le am pe amândouă, pe 6 şi pe 8. Îmi spuneţi dacă e săptămâna viitoare?

……………………

IOANA: Aha, aha.

FRANŢ FLORIN: Şi iei programarea examenelor şi vedem situaţia ta care e.

IOANA: Aha, aha.

FRANŢ FLORIN: Şi eu îţi spun la care să vii şi la care să nu vii.

IOANA: Da. Deci…

FRANŢ FLORIN: Îi bun aşa?

IOANA: Da, e perfect. În săptămâna aia când vin eu, să iau legă…, iau legătura cu dvs. când ajung, cu tine când ajung.

…………….

FRANŢ FLORIN: Deci toate examenele ţi le iei indiferent când, iarnă, vară sau toamnă fiind prezentă, sută la sută. Fără să fi prezentă la examen nu se poate.

IOANA: Na şi-apăi dacă vin să dau foaia albă…

FRANŢ FLORIN: Mă să nu mă-ntrebi niciodată la telefon, „nu vin”, „ce fac?” Da? Pricepi ? Eşti prezentă la toate vii clar. Bun, da nu numa’ la telefon şi fizic.

IOANA: Şi fizic?

FRANŢ FLORIN: Şi toată lumea… te vede. Ce scrii acolo mai puţin contează, dar toată lumea te vede.

IOANA: Să scriu ce am făcut în noaptea aia, sau ce fac în săptămâna aia?

FRANŢ FLORIN: Nu, că noaptea nu faci nimica că dormi probabil.

……………………..

FRANŢ FLORIN: Nu îi frumos, da. Ai şi tu răbdarea ta.

IOANA: Da. Dacă din întâmplare, accidental, n-aş reuşi să vin la un examen fizic..

FRANŢ FLORIN: Nu vii !

IOANA: Nu vin. Şi-atunci pic şi vin…?

FRANŢ FLORIN: Da sau… mai am şi o variantă ajutătoare.

IOANA: Ai şi variante ajutătoare, care ar fi ?

FRANŢ FLORIN: O să-ţi spun data viitoare.

IOANA: Îmi spui data viitoare ? Ok. Că nu ştiu cum o să fiu, nu ştiu cum o să fiu. Nu ştiu când sunt programate examenele şi atunci ştiu din timp. Cred că la colocviile astea eu zic că aş putea să ajung, dar io vă zic hai că la engleză poate le mai nimeresc.

FRANŢ FLORIN: Vezi că mă provoci pe mine, ă… vezi ştii, nu, cum o să faci ?

……………….

IOANA: Oricum e…mare graba asta, eventual…

FRANŢ FLORIN: Păi da, că vreau eu să ştiu când ai, că ştii de ce, vreau să-ţi cuplez exemenul ăla altfel, să vii cu alt an, când are profesorul respectiv..

IOANA: A, astfel încât să..

FRANŢ FLORIN: Adică tu să vii 3 zile şi-n trei zile să-ţi dai toate examenele…

IOANA: E bine aşa.

FRANŢ FLORIN: Gata, pe partea ailaltă crezi că nu te ajut.

IOANA: Dar să nu mă pui să învăţ la toate în trei zile.

FRANŢ FLORIN: Nu te pun să înveţi la nicicare, eu vreau să fi prezentă punct. Deci nu te pun să înveţi la nicicare, ce să-ţi spun mai mult?

IOANA: În principiu, cred că prezentă o să fiu. În cazul în care nu sunt prezentă la un examen înseamnă că-l pic? Mă rog…

FRANŢ FLORIN: Să zicem, depinde de profesor.

Puteți citi mai multe despre acest caz pe site-ul România Curată.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă