Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DEZVĂLUIRE EXCLUSIVĂ. Politiciana care trage sforile în Orșova: De la autocarele PSD pentru alegerea judecătorului Popescu în CSM, la frauda fiicei lui Duicu la BAC

Președinta organizației de femei a PSD Orșova s-ar afla în spatele fraudei de la Bacalaureat a fiicei baronului Adrian Duicu. Ea are numeroase relații printre magistrați, pe care i-a plimbat gratis, cu autocarul liceului la care era directoare.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2015 - 18:57

Profesoara Mirela Raluca Stoinel, fostă directoare a Liceului „Traian Lalescu“ din Orșova și numită, în 2013, președintă a organizației de femei a PSD Orșova, este suspectată că i-ar fi dictat Adinei Duicu (foto), prin telefon, rezolvarea subiectelor la recenta sesiune a Bacalaureatului.

Adina Duicu este fiica baronului Adrian Duicu, fost președinte al PSD Mehedinți și vicepreședinte al PSD, arestat preventiv anul trecut pentru, între altele, trafic de influență din biroul premierului Victor Ponta. Influentul baron PSD Duicu este acum judecat în stare de libertate.

Profesoara Stoinel nu este o anonimă președintă a femeilor PSD, ci ea ar fi binecunoscută magistraților locali și nu numai, inclusiv actualului  membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Norel Popescu. Așa ar putea fi interpretate documentele aflate pe rolul unei acțiuni disciplinare legate de alegerea magistratului Norel Popescu în CSM cu „autocarul PSD”, acte deținute de „România liberă“.

Citește și: EXPLOZIV: Judecătorul lui DUICU, “votat” pentru CSM cu autocarul PSD, primește cadou de la SENAT un mandat de șase ani!

Legăturile profesoarei Stoinel – președintă a femeilor PSD cu magistrați

În mai 2014, când s-au desfășurat alegeri la CSM, profesoara  Mirela Raluca Stoinel era directoarea liceului sportiv „Traian Lalescu” și, la „rugămintea” superiorului ei de partid, Constantin Popescu, președintele PSD Orșova, și a magistratului Adrian Curelea, pe atunci președinte al Judecătoriei Orșova, le-ar fi pus la dispoziție autocarul școlii pentru transportarea judecătorilor la Curtea de Apel Craiova, cu scopul de a se realiza cvorumul care l-ar fi propulsat în CSM pe judecătorul Norel Popescu.

După alte surse, autocarul ar fi aparţinut unui om de afaceri din apropierea preşedintelui PSD local Constantin Popescu şi a profesoarei-presedintă PSD de femei Stoinel.

Citește și: Interceptări. Baronul PSD Duicu tăia și spânzura în Mehedinți, bazându-se pe influențele sale la Guvern, la Ministerul de Interne și la Ministerul Public

Scopul a fost realizat, scorul departajării de următorul candidat fiind foarte mic, de doar 13 voturi. Curelea susținea (în interceptările DNA din dosarul Duicu Adrian) că îl sprijină la alegerile pentru CSM pe Norel Popescu la rugămintea acestuia, iar recompensa sa ar fi o funcție de conducere la Tribunalul Mehedinți, obținută ulterior.

DNA ar fi interceptat convorbiri, inclusiv ale profesoarei Stoinel, cea care anul acesta, la bacalaureat, i-ar fi „suflat” prin telefon odraslei lui Duicu.

De asemenea, DNA a interceptat convorbiri  ale șefului PSD Orșova, Constantin Popescu, cu judecători, între care și cu Adrian Curelea, președintele Judecătoriei Orșova. În interceptări apare detaliat modul în care judecătorul Curelea  a făcut rost de autocar pentru a-i transporta pe judecători la Curtea de Apel Craiova cu scopul de a realiza cvorumul necesar alegerii în CSM a judecătorului- candidat Norel Popescu, la acea dată președinte al Tribunalului Mehedinți.

În actele DNA se precizează că judecătorul Curelea „se referă în mod explicit la promisiunea făcută candidatului de la Tribunalul Mehedinți (...) de a se interesa cum să asigure transportul votanților-judecători la Craiova”.

Potrivit documenteleor deținute de „România liberă“, pe traseul intervențiilor, așa cum au fost reținute de procurorii anticorupție și apoi de inspectorii CSM, apar, între alții, judecătorul Adrian Curelea (cercetat acum disciplinar) și Mirela Stoinel, directoarea liceului sportiv din Orșova (unde și-a susținut bacalaureatul fiica baronului Duicu).

Citește și: Cazul Duicu: a fost deschisă Cutia Pandorei

Ar mai fi de precizat că în dosarul DNA apare inclusiv judecătorul Norel Popescu, acum membru CSM, pe postura de sfătuitor al lui Duicu pentru a câștiga procesul de incompatibilitate cu ANI (proces câștigat de Duicu).

„Autocarul PSD“ pus GRATUIT la dispoziția judecătorilor din toată țara pentru excursii

Legăturile profesoarei Stoinel cu magistrații nu datează însă doar de la alegerile din mai 2014. În anul 2013, profesoara-directoare și președinta organizației de femei a PSD Orșova a pus autocarul școlii la dispoziția magistraților-șefi din Mehedinți pentru a-i plimba în excursii pe judecătorii din toată țara. Judecătorii erau la o școală de vară în Orșova, organizată de Institutul Național al Magistraturii și de Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională.

Judecătorii au fost plimbați două zile cu autocarul liceului condus de profesoara Stoinel, inclusiv prin Herculane și Târgu Jiu, pentru a-i relaxa.

Legal, autocarul trebuia să fie închiriat și serviciul trebuia plătit. Nu au fost făcute plăți. Cu alte cuvinte, organizația PSD Orșova a pus, cu titlu gratuit, un autocar la dispoziția judecătorilor.

 De altfel, pentru neplata combustibilului, autocarul a fost subiect de executare silită, aprobată, se pare, de judecătorul Curelea, spun sursele „României libere“.

Citește și: EXCLUSIV. Metoda „Autobuzul“ pentru alegerea unui membru CSM?

Profesoara-directoare- președintă PSD Mirela Stoinel a avut mai multe litigii la instanțele din Mehedinți, pe care le tot pierdea în defavoarea liceului, motiv pentru care colegii-profesori au acuzat-o că o făcea special pentru a da câștig de cauză unor oameni de afaceri apropiați PSD, după cum a apărut în presa locală.

Eleva Duicu a resuscitat rețeaua lui tăticu’?

Eleva Adina Duicu de la Liceul „Tra­ian Lalescu” din Orșova nu e oricine, ci este fiica puternicului baron  PSD Adrian Duicu, președintele  Consiliului Județean Mehedinți, care a avut funcții importante în aparatul central al partidului până să fie arestat ( în aprilie 2014) pentru corupție și apoi eliberat.

 Dacă ar fi să analizăm prestația de la televiziuni a baronului Duicu din ultimele zile, în care își apăra atât  odrasla acuzată că ar fi fraudat examenul, cât și pe profesoara acuzată că i-ar fi suflat la bacalaureat, ca și pe membrii familiei sale care i-au agresat pe polițistul și procurorul chemați să ridice probele, am putea spune că a redevenit puternic.

Altfel cum se poate explica faptul că o profesoară, fie ea și fostă șefă a femeilor PSD, și-a riscat o carieră didactică pentru a sufla fiicei baronului? Cum se poate explica faptul că în sala de clasă  în care a evoluat fiica baronului PSD, camerele de luat vederi au fost închise? Cum se poate explica faptul că, după ce a fost prinsă cu fraudarea examenului, eleva Duicu nu a fost dată afară din sală, ci lăsată să-și termine lucrarea și chiar a promovat examenul de bacalaureat?

Dosarul cu fraudarea Bacalaureatului, închis pentru că procurorul NU a fost lăsat să ridice probe?

„A fost un procuror la Liceul din Orşova pentru a ridica obiecte şi înscrisuri în legătură cu un telefon al fiicei domnului Duicu. Mama fetei a reacţionat un pic cam deplasat şi se pare că un poliţist este zgâriat pe faţă. Faţă de procuror nu a fost nici un act de violenţă. Urmează să se întocmească proces-verbal pentru ultraj, iar dosarul va fi soluţionat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, competent. Nu putem spune că a fost fraudă până nu se dovedeşte frauda”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mehedinți, Fănică Cercel.

N-ar fi de mirare dacă procurorii, care supraveghează ancheta penală, nu vor găsi probe „care să dovedească frauda”, pentru că, nu-i așa, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Orșova sau ai Parchetului Tribunalului Mehedinți sunt subordonați ierarhic și, oricâtă bunăvoință ar avea, dacă n-au putut ridica telefonul elevei și dacă se confirmă și faptul că au fost oprite camerele de filmat din timpul examenului, n-ar fi prea greu să se claseze dosarul. Nu excludem nici alte intruziuni, dacă ar fi să luăm în calcul puternica organizație a PSD în Mehedinți.

Nu contează ce susțin supraveghetorii din sala de examen sau colegii elevei. Ar exista, totuși, o probă: listingul convorbirilor telefonice, dar nu facem noi planul de anchetă că n-ar mai exista independența Justiției, nu?

Cine este Duicu

Între anii 2001-2004, Adrian Duicu, director la PETROM Mehedinți, era unul dintre principalii sponsori ai PSD. El a urcat în ierahia partidului după 2012, când Victor Ponta s-a instalat premier.

Duicu era atât de important în ierarhia PSD încât avea uși deschise la ministere, putea aranja ocuparea unor posturi-cheie, inclusiv în Justiție, după cum rezultă din interceptările DNA din dosarul în care a fost trimis în judecată. De altfel, Duicu a fost prins și arestat în aprilie 2014 de DNA deoarece, între altele, făcea trafic de influență inclusiv din Palatul Victoria, de la biroul premierului Victor Ponta, dar acum e liber.

Iată de ce fiica sa NU este „ oricine”, ci provine dintr-o „familie respectabilă”, cum susține însuși Duicu.

Ce susține profesoara Stoinel în declarațiile date la DNA și în fața CSM

Mirela Raluca Stoinel, profesoară, fosta directoare a liceului unde și-a dat Bacalaureatul fiica lui Adrian Duicu, a recunoscut faptul că a pus la dispoziția judecătorilor autocarul școlii fără a face forme de închiriere și de plată. De asemenea, a recunoscut că se întâlnea cu președintele Judecătoriei, cu președintele PSD local.

Din păcate, nu am reușit să o contactăm pentru a ne relata de ce, în calitate de director, a pierdut procesele liceului în favoarea unor oameni de afaceri din apropierea PSD, și de ce i-a suflat odraslei lui Adrian Duicu la Bacalaureat.  

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii