12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluiri: Turcia susţine grupuri islamiste din Orientul Mijlociu, potrivit unui document secret...

Dezvăluiri: Turcia susţine grupuri islamiste din Orientul Mijlociu, potrivit unui document secret guvernamental german

Administraţia Recep Tayyip Erdogan oferă susţinere organizaţiilor islamiste din Orientul Mijlociu, inclusiv din Siria, arată un document guvernamental german citat de postul ARD. Documentul secret este un răspuns al Guvernului de la Berlin la o întrebare oficială a grupului parlamentar Die Linke despre eventuala susţinere oferită de Administraţia de la Ankara grupurilor islamiste.

“În principal începând cu anul 2011, în contextul islamizării doctrinei politice a Ankarei, Turcia a devenit principala platformă de susţinere a grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu”, precizează documentul, conform site-ului DiePresse.com, citat de Mediafax.

Documentul evocă “afinitatea ideologică” a regimului Recep Tayyip Erdogan şi a formaţiunii de guvernământ de la Ankara, Partidul pentru Dreptate şi Dezvoltare (AKP), cu mişcarea egipteană Fraţii Musulmani, cu organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, şi cu grupuri islamiste ale opoziţiei din Siria.

Dezvăluirile riscă să amplifice tensiunile dintre Administraţia de la Ankara şi Uniunea Europeană. Uniunea Europeană consideră filiala militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, drept organizaţie teroristă.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă