22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialDezvăluiri în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel: Nereguli privind cheltuirea banilor publici

Dezvăluiri în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel: Nereguli privind cheltuirea banilor publici

Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au constatat nereguli în cheltuirea banilor şi un prejudiciu de cel puţin 1 milion de euro la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, instituţie subordonată direct Primăriei Capitalei, condusă de Sorin Oprescu. Dosarul a fost trimis procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform B1TV care citează sursazilei.ro.

Citeşte şi: Noile norme privind legea maidanezilor nu previn tragediile

Procurorii au verificat maniera în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, instituţie aflată în subordinea Primăriei conduse de Sorin Oprescu, a cheltuit banii publici.

Citeşte şi: Părinţii lui Ionuţ Anghel, audiaţi la PICCJ în dosarul decesului fiului lor

Jurnaliştii Sursazilei scriu că, în urma verificărilor, anchetatorii au descoperit un prejudiciu de cel puţin 1 milion de euro. În aceste condiţii, dosarul a fost trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citeşte şi: Despăgubire de 15.000 de euro, pentru că a fost muşcată de câini de pază

Surse apropiate anchetei susţin că dosarul privind modul în care au fost cheltuiţi banii din bugetul ASPA a fost declinat DNA, la data de 4 octombrie 2013.

Citeşte şi: Fratele lui Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, audiat de procurori

„După moartea lui Ionuţ Anghel, procurorii au deschis un dosar privind situaţia contabilă şi modul cum au fost cheltuiţi banii la ASPA. Preşedintele ASPA, Răzvan Băncescu, a fost audiat pe această temă, după care dosarul a fost declinat la DNA. Există suspiciuni de corupţie asupra conducerii ASPA. De asemenea, există suspiciuni că bugetul ASPA a fost fraudat cu peste 1 milion de euro”, potrivit acestor surse.

Citeşte şi: Actorul Steven Seagal adoptă de la distanţă un maidanez din Giurgiu

Ionuţ Anghel a murit în 2 septembrie, sfâşiat de câinii maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2 al Capitalei. Sfâşiaţi de durere şi revoltaţi de indiferenţa autorităţilor, părinţii lui Ionuţ au anunţat imediat că îşi vor căuta dreptatea în justiţie.

Citeşte şi: INCOGNITO. Cum m-a descurajat Primăria să adopt un maidanez

Prima reacţie a şefului Autorităţii pentru Protecţia Animalelor a fost să arunce responsabilitatea la Primăria Sectorului 2, iar a primarului general Sorin Oprescu să se ascundă de jurnalişti şi de oamenii care îi cereau socoteală. Ulterior, edilul Sorin Oprescu a cerut scuze familiei îndurerate şi a promis că va strânge câinii de pe străzi. Deşi Guvernul a aprobat normele metodologice pentru eutanasierea câinilor, edilul nu a recurs la această măsură.

Cele mai citite

Cum încearcă Facebook să atragă tinerii adulți

Facebook, una dintre rețelele de socializare, a devenit cunoscută drept platforma părinților și bunicilor, în timp ce tinerii adulți folosesc aplicații foto și video...

Incidente violente în timpul meciului Real Sociedad – Anderlecht, arbitrat de Marian Barbu!

Meciul din Europa League dintre Real Sociedad și Anderlecht, arbitrat de românul Marian Barbu, a fost marcat de incidente violente provocate de fanii belgieni,...

Elias Charalambous, mulțumit de victoria lui FCSB: „Disciplina și atitudinea au făcut diferența”

FCSB a obținut o victorie importantă în Europa League, învingând PAOK cu 1-0, deși a jucat în inferioritate numerică din minutul 56. Antrenorul Elias...
Ultima oră
Pe aceeași temă