22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialIREC: Noile norme privind legea maidanezilor nu previn tragediile

IREC: Noile norme privind legea maidanezilor nu previn tragediile

Grupul de Iniลฃiativฤƒ pentru Responsabilitate Civicฤƒ (IREC) a trimis o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, miniลŸtrilor ลŸi Departamentelor Juridice aferente fiecฤƒrui Minister, prin care solicitฤƒ ca procedurile de adopลฃie a câinilor maidanezi ลŸi de verificare a respectฤƒrii acestora sฤƒ fie mai riguroase.

IREC a susลฃinut cฤƒ Autoritatea Naลฃionalฤƒ Sanitarฤƒ Veterinarฤƒ ลŸi pentru Siguranลฃa Animalelor va depune pe masa Guvernului, în aceastฤƒ sฤƒptฤƒmânฤƒ, normele metodologice pentru Legea 258/2013.

CiteลŸte ลŸi: INCOGNITO. Cum m-a descurajat Primฤƒria sฤƒ adopt un maidanez

De asemenea, normele ce vor fi depuse pentru semnare pe masa Guvernului conลฃin ลŸi prevederea cฤƒ adopลฃia de câini va putea fi facutฤƒ numai pe baza unei declaraลฃii pe propria rฤƒspundere prin care iubitorul de animale declarฤƒ ca are spaลฃiu ลŸi mijloace financiare suficiente pentru a întreลฃine un câine, fฤƒrฤƒ a prezenta ลŸi documentaลฃia doveditoare.

IREC a explicat, în scrisoare, cฤƒ a sesizat ANSVSA, încฤƒ din octombrie, cฤƒ prevederea din norme nu este conformฤƒ cu textul legii ce prevede clar prezentarea documentaลฃiei doveditoare pentru condiลฃiile de întreลฃinere a unui câine, dar Autoritatea nu a ลฃinut cont de acestฤƒ sesizare.

CiteลŸte ลŸi: Câinii vagabonzi, vecinii noลŸtri încฤƒ de la 1839, în BucureลŸti. Pânฤƒ când?…

”Vฤƒ subliniem cฤƒ dacฤƒ normele vor trece în forma aceasta, toลฃi cei cu drept de decizie care îลŸi pun semnฤƒtura pe ele vor fi pฤƒrtaลŸi la un act de un cinism ลŸi o cruzime rarฤƒ pe care nu vom întârzia sฤƒ le denunลฃฤƒm în presa naลฃionalฤƒ ลŸi internaลฃionalฤƒ. Practic ei vor batjocori moartea acestui copil dând ocazia altor adoptatori iresponsabili saฤƒ adopte câini pe baza unei simple hârti pentru ca apoi, când vor vedea ca a întreลฃine un câine necesitฤƒ spaลฃiu ลŸi bani, sฤƒ îi reabandoneze pe stradฤƒ, unde pot sฤƒ ucidฤƒ un alt copil, la fel de nevinovat ca ลŸi primul  (Ionuลฃ Anghel – n.r.) de incompetenลฃa autoritฤƒลฃilor ลŸi iresponsabilitatea adoptatorilor”, se aratฤƒ în scrisoarea IREC.

Totodatฤƒ, Grupul considerฤƒ cฤƒ sancลฃionarea reabandonului prin pedepse cu închisoarea nu este o metodฤƒ suficientฤƒ pentru a putea preveni reabandonul câinilor.

CiteลŸte ลŸi: Ambasadoarea României la Viena despre maidanezi: Nu suntem barbari

”La ce bun sฤƒ pedepsim cu puลŸcฤƒria un adoptator iresponsabil dacฤƒ animalul adoptat ลŸi reabandonat deja a ucis? De ce sฤƒ nu facem tot posibilul pentru a preveni adopลฃia iresponsabilฤƒ ลŸi pe cale de consecinลฃฤƒ o altฤƒ tragedie? În normele propuse de ANSVSA au fost grav încฤƒlcate prevederile din Legea lui Ionuลฃ ce reglementau mฤƒsuri eficiente ลŸi benefice. Acesta este aลŸadar un abuz faลฃฤƒ de voinลฃa populaลฃiei care a ieลŸit în stradฤƒ protestând ลŸi solicitând legislaลฃie eficientฤƒ pentru a face din BucureลŸti un oraลŸ civilizat, unde copiii nu mai sunt expuลŸi pericolului de a fi uciลŸi de câinii fฤƒrฤƒ stฤƒpân”, se mai aratฤƒ în scrisoare.

Cele mai citite

PSD condamnฤƒ decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ

โ€œDreptul oricฤƒrui cetฤƒศ›ean de a alege ศ™i de a fi ales. CCR Trebuie sฤƒ explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒโ€ Bucureศ™ti, 5...

Cod portocaliu ศ™i risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din aceastฤƒ searฤƒ, de la ora 18:00 ศ™i pรขnฤƒ luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe rรขuri din bazinele Siret ลŸi Prutย  Hidrologii anunลฃฤƒ...

Plaja din Constanศ›a, รฎn top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, รฎn urma recenziilor de cฤƒlฤƒtorie ale turiศ™tilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numฤƒrat de cรขte ori cuvรขntul โ€žrelaxareโ€ a fost menศ›ionat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ