12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDezvăluire ȘOCANTĂ în cazul ostaticului croat executat

Dezvăluire ȘOCANTĂ în cazul ostaticului croat executat

Ostaticul croat executat de terorişti a fost capturat de o grupare neidentificată în nordul Egiptului, după care a fost predat reţelei fundamentaliste Stat Islamic, a anunţat ministrul croat de Externe, Vesna Pusic, potrivit Mediafax

Astfel, inginerul croat Tomislav Salopek a fost capturat de o grupare locală, în apropiere de Cairo, pe 22 iulie. Gruparea a cerut o răscumpărare din partea companiei franceze pentru care lucra cetăţeanul croat.

Citește și: Un croat, decapitat de teroriștii din Stat Islamic

Ulterior, ostaticul a fost predat grupului Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic. Grupul terorist Stat Islamic în Provincia Sinai ameninţase că va executa ostaticul croat dacă autorităţile egiptene nu vor elibera femei musulmane deţinute.

“Concluzia este că nu a existat o solicitare precisă şi că avem de-a face cu două organizaţii diferite. Prima l-a răpit, a doua s-a identificat drept grupul Stat Islamic”, a explicat Vesna Pusic.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a anunţat miercuri decapitarea ostaticului croat. Gruparea teroristă Wilyat Sina (Stat Islamic în Provincia Sinai) a prezentat miercuri imagini de la executarea cetăţeanului croat Tomislav Salopek, răpit în iulie în apropiere de Cairo.

Abu Bakr al-Bagdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a interzis recent prezentarea înregistrărilor video cu decapitările ostaticilor. Imaginile prezentate miercuri nu au putut fi autentificate de experţi independenţi. Premierul Croaţiei, Zoran Milanovic, s-a declarat şocat de crimă, precizând că informaţiile nu au putut fi deocamdată confirmate.

Tomislav Salopek, un cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, fusese capturat de militanţi ai reţelei Stat Islamic pe 22 iulie, în nordul Egiptului.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului şi din nordul Libiei, unde a proclamat un “califat islamic”.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă