13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialDetaşarea procuroarei Dorina Danielescu la ANRP a încetat, potrivit deciziei de marţi...

Detaşarea procuroarei Dorina Danielescu la ANRP a încetat, potrivit deciziei de marţi a CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis încetarea detaşării, începând de marţi, a procuroarei Dorina Danielescu Gheorghe la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), din cadrul Ministerului Finanţelor, potrivit Mediafax.

După decizia de marţi, Danielescu îşi reia activitatea la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

Dorina Danielescu a fost retrasă de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), printr-o decizie din 23 mai a premierului Victor Ponta.

Danielescu ocupa această funcţie din octombrie 2011, când a fost numită de premierul Emil Boc.

Dorina Danielescu a fost procuror-şef la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Ploieşti şi, ulterior, în perioada martie-mai 2010, procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În octombrie 2011, Dorina Danielescu preluase funcţia rămasă vacantă după ce a demisionat Crinuţa Nicoleta Dumitrean (investigată de inspectorii de integritate care au constatat că aceasta nu poate justifica peste 150.000 de euro, venituri realizate în perioada în care a fost preşedintele ANRP, director adjunct la INA şi director în cadrul APIA-n.r.).

De altfel, la sfârşitul lunii august 2011, a fost demis vicepreşedintele ANRP, Remus Baciu, fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Remus Baciu a fost arestat pentru că ar fi primit peste 400.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire a unor foşti proprietari de imobile naţionalizate. În motivarea deciziei de arestare a funcţionarului, Curtea de Apel Bucureşti nota că acesta s-a folosit de instituţiile statului în interese personal şi că gravitatea faptei pentru care este cercetat Baciu reiese şi din calitatea sa de subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, instituţie publică aflată în subordinea Guvernului.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...
Ultima oră
Pe aceeași temă