12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDestrămata Urziceni

Destrămata Urziceni

Unirea Urziceni se destramă pe zi ce trece, în momentul de faţă dispunând doar de patru jucători.

Până acum au părăsit gruparea ialomiţeană 10 jucători, Galamaz, Bilaşco, Ricardo, Apostol, Onofraş, Marinescu, Arlauskis, Petre Marin, Paraschi şi Bruno Fernandes. În cursul zilei de ieri au fost lăsaţi liberi să plece şi ceilalţi componenţi ai lotului (printre care Bordeanu, Nicu şi Neaga), cu condiţia să renunţe la restanţele financiare. Din echipa care făcea furori în România, şi a fost aproape de a deveni prima echipă autohtonă ce trece de faza grupelor în Liga Campionilor, nu au mai rămas decât patru jucători, Brandan, Rusescu, Semedo şi Frunză, pe care patronul ialomiţenilor mai încearcă să scoată ceva bani.

Fără nici un jucător venit în lo­cul celor plecaţi, Unirea ştie dacă va putea sau nu să dispute me­ciu­l cu Steaua de la sfârşitul săptămânii viitoare. Gigi Becali a sărit imediat în ajutorul omo­logului său de la Urziceni, anun­ţându-l că-i va împrumuta cinci jucători de la echipa a doua a gru­pării din Ghencea: Alexandru Lazăr, Vlad Rusu, Marius Bâtfoi, An­­drei Ionescu şi Bogdan Mustaţă. Cum schimbul de efective între cele două cluburi s-a făcut în perioada premergătoare duelului direct din etapa a şaptea, de la Urziceni, Dumitru Dragomir le-a atras atenţia că LPF va fi cu ochii pe Steaua şi Unirea ca nu cumva rezultatul jocului să se stabilească altundeva decât pe teren. „Nu avem ce să le facem că au transferat atâţia jucători, însă în cazul în care nu îşi vor apăra corect şansele, vor fi ex­cluşi din campionat”, a spus Dragomir.

Dumitru Bucşaru ar fi vrut cu siguranţă să se retragă din această activitate chiar acum, însă dacă ar fi făcut acest lucru ar fi trebuit să returneze cele trei milioane de euro primite pentru drepturile de televizare. Astfel a ales varianta să continue, dar la limită, Unirea urmând să folosească în meciurile din Liga I juniori şi jucători împrumutaţi de la alte formaţii. Unirea a dominat cam­­piona­tul României timp de două sezoane şi a reuşit ca după cinci ani de la înfiinţare să acumuleze într-o singură participare în grupele Ligii Campionilor, opt puncte, mai mult decât au reuşit la fiecare prezenţă Steaua şi CFR Cluj. Această per­formanţă a fost răsplătită de către UEFA cu peste 18 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă