19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDesigneri si inovatiile lor - GIANNI VERSACE

Designeri si inovatiile lor – GIANNI VERSACE

Dintre cei trei frati calabrezi, mijlociul era cel cu adevarat inzestrat pentru arta. Dupa ce isi dovedise cu prisosinta aptitudinile in atelierul de croitorie al mamei, inca din adolescenta, la 25 de ani Gianni Versace ia drumul Nordului, si isi cauta afirmarea la Milano. Lucreaza pentru "Genny si Complice" (haine de piele) dar stie ca poate mai mult. Asa ca pentru prima colectie in nume propriu  organizeaza o lansare cu fast. Face parte din generatia noua, de dupa razboi, care intelege perfect importanta marketingului in moda, precum si rigorile crearii unui brand.

Pasionat de arta, valorifica in tot ceea ce face comorile antichitatii, dar si noutatile abstracte. Colaboreaza cu fotograful Richard Avedon si asta contribuie mult la crearea unei imagini proprii, pentru atelierul si domeniile sale de creatie, ce se vor extinde vertiginos. Inca din 1979 face colectii atat pentru barbati cat si pentru femei, lucreaza scenografie, decoratiuni interioare si se intereseaza de zona parfumurilor. Face moda de avangarda. Se adreseaza in special tinerilor (linia Versus) si se preocupa in mod constant de sinteza artelor pentru promovarea tuturor realizarilor sale. Colaboreaza cu Maurice Bejart (baletul Dyonisos), dar si cu Elton John, sau Madonna. Foloseste, aproape in exclusivitate, manechine de top. Expune la Victoria and Albert Museum si la Metropolitan, subliniind mereu legatura dintre moda si toate celelalte arte. In 1995 se muta in S.U.A. iar in vara anului 1997 e asasinat de un travestit dezaxat. Dupa moartea sa, o indemnizatie lunara consistenta a ramas partenerului de viata Antonio, designer care are o Casa de Moda, si cea mai mare parte a imperiului creat a ramas nepoatei Allegra, fiica Donatellei.

Rochiile Versace sunt fluide, semitransparente, multicolore, senzuale, extrem de feminine. Stil pe care, in mod firesc il continua astazi sora lui.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă