“Lasagna” cu brânză cremoasă, frişcă şi ciocolată este un desert delicios şi răcoros, perfect pentru weekendurile de vară petrecute cu cei dragi. După reţeta sugerată de iheartnaptime.net, desertul se pregăteşte uşor, fără coacere.
Ingrediente
- 36 de biscuiți cu cacao
- șase linguri cu unt topit
- 230 g de brânză cremoasă
Citește și: Desert de vară, fără coacere: Cremă fină cu zmeură
- 50 g de zahăr
- 340 g de frișcă
- 110 g de pudră de budincă de ciocolată
Citeşte şi: Desert de vară: Brioşe fine cu vanilie şi căpşuni, fără coacere
- 650 ml și două linguri cu lapte rece
- 200 g de chipsuri sau bucăţi mici de ciocolată
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale desertului.
Mod de pregătire
Se unge cu unt o tavă.
Citeşte şi: Răsfăţ de vară sănătos: Îngheţată pe băţ cu bucăţi mari de fructe
Într-o pungă din plastic, se pun biscuiții, după care se sfărâmă cu ajutorul unui sucitor. Se adaugă untul topit în pungă și se amestecă până când se încorporează bine.
După aceea, se presează pasta de biscuiți în tavă, astfel încât să se formeze o crustă. Se dă la frigider pentru cinci minute.
Într-un bol de mărime medie, se mixează brânza cremoasă până când devine foarte fină. Se adaugă două linguri cu lapte şi zahăr. Se amestecă bine, după care se adaugă jumătate din cantitatea de frişcă şi se amestecă uşor.
Citeşte şi: Reţetă uşoară, fără aparat: Îngheţată cu mure şi bucăţi de ciocolată
Crema de brânză şi frişcă se împrăştie uniform peste crusta de biscuiţi. Se dă la frigider pentru cinci minute.
Într-un alt bol, se amestecă budinca de ciocolată cu laptele rece, până când compoziţia devine densă.
Apoi, se împrăştie peste crema de brânză şi frişcă. Se dă din nou la frigider, pentru cinci sau zece minute.
În final, peste budincă, se adaugă frişca rămasă şi chipsurile sau bucăţile mici de ciocolată.