13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDesculţ în onoarea lui Bikila Abebe

Desculţ în onoarea lui Bikila Abebe

Sportivi români au alergat alături de italieni, în semn de prietenie.

Aproximativ 25 de sportivi de la Ro Club Maraton au participat la Maratonul Romei, unde au alergat împreună cu atleţi italieni de la clubul Podisti Maratona în semn de solidaritate şi prietenie. Sportivii de la cele două cluburi au format un grup de aproximativ 60 de persoane, alergând împreună pe toată distanţa maratonului. De asemenea, atleţii au purtat tricouri verzi, având inscripţionat pe ele „România – Italia, insieme, toghether, împreună”.

La cea de-a XVI-a ediţie a Maratonului de la Roma au participat aproximativ 15.000 de sportivi (12.500 de bărbaţi şi aproximativ 2.400 de femei), din 83 de ţări.

Această ediţie a fost dedicată de către organizatori fostului campion olimpic de la proba de maraton, la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960, etiopianul Bikila Abebe, care a alergat desculţ pe distanţa de 42,192 kilometri.

Victoria a fost obţinută de un alt etiopian, Siraj Gena, care a uimit asistenţa, pe ultimii 500 de metri ai traseului, pe care i-a alergat desculţ, în amintirea conaţionalului său Bikila Abebe. Proba feminină a fost câştigată tot de o sportivă din Etiopia, Firehiwot Dado Tufa.  

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă