12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialDerby studenţesc în Liga I

Derby studenţesc în Liga I

Aşa cum Rapid Bucureşti- CFR Cluj reprezintă duelul feroviar al Ligii I, Universitatea Craiova-Universitatea Cluj este considerat derby-ul „studenţesc”. Chiar dacă mai există o echipă studenţească în primul eşalon, Sportul Studenţesc, totuşi, atât prin prisma tradiţiei, cât şi prin cea a rivalităţii dintre cele două echipe, în special la nivelul suporterilor, partida dintre olteni şi ardeleni produce întotdeauna un interes maxim. La fel se va întâmpla şi vineri, când cele două echipe se vor întâlni la Craiova, în cel de-al doilea meci al etapei a zecea. Craiovenii sunt pe val după venirea pe banca tehnică a lui Victor Piţurcă şi se gândesc la meciul cu alb-negrii ca la o victorie care nu le poate scăpa. De acest lucru ar putea profita elevii pregătiţi de Marian Pană, care au ajuns încă de miercuri în Bănie. „Am urmărit cu atenţie Craiova, joacă un alt fotbal după schimbarea de antrenor şi sunt într-o formă bună. Foarte probabil vom avea parte de un stadion arhiplin, dar cu toate acestea suntem încrezători că ne putem alege cu ceva din acest meci.

Niculescu, la „locul crimei”

Evident că ne-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate, dar asta nu înseamnă că vom juca doar să nu pierdem. Jucăm pentru a câştiga. Am evoluat deja cu Steaua în acest campionat, astfel că ştim stilul de joc al lui Victor Piţurcă şi cred că acest lucru este un avantaj pentru noi”, a declarat Pană. Cel mai bun atacant din lotul „studenţilor” clujeni, Claudiu Niculescu, se întoarce pe stadionul unde, acum cinci ani, a fost atacat de celebrul fan al Craiovei, „Poştaşul”. Oltenii nu l-au iertat pe fostul lor idol pentru faptul că a ales să joace pentru marea rivală, Dinamo Bucureşti, iar „Clau-gol” are parte de un tratament „special” la fiecare venire pe stadionul „Ion Oblemenco”. „Să nu credeţi că lui Niculescu îi va fi uşor să joace împotriva Craiovei. Este un jucător bun, trebuie să fim atenţi la el, dar nu-i va fi deloc uşor cu noi, mai ales că va juca în faţa publicului oltean. Mai periculoasă decât el este echipa clujeană, care a început să joace mult mai bine faţă de începutul campionatului. Îşi crează ocazii şi marchează cu uşurinţă”, a comentat şi Piţurcă. „U” Craiova-„U” Cluj se va juca vineri, de la ora 18:30.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă