13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDerby fără strălucire fotbalistică

Derby fără strălucire fotbalistică

Cea de-a 124-a înfruntare dintre Steaua şi Dinamo, din etapa a XXVIII-a a Ligii I, s-a încheiat în Ghencea cu victoria, cu scorul 1-0, a „câinilor”.

În faţa a peste 23.000 de spectatori, dintre care 676 de fani dinamovişti, jucătorii din „Ştefan cel Mare” au obţinut o victo-rie importantă, chiar dacă la finalul unui meci în care n-au strălucit. Ostilităţile în teren au fost conduse de gazde, dar elevii lui Sorin Cârţu nu au reuşit să-şi fructifice nici una dintre nu-meroasele ocazii la poarta lui Bălgrădean. Singurul gol al în-tâlnirii a fost marcat de Gabriel Torje, în minutul 62, după ce a reluat cu capul, din 6 metri, un balon centrat de Cătălin Munteanu. După meci, Ioan Andone, tehnicianul dinamoviştilor, a recunoscut că a avut noroc: „Am câştigat cu şansă şi am avansat în clasament (n.r. – Dinamo a urcat pe locul 4, la şapte puncte de lider). În prima repriză nu am fost periculoşi pentru că nu am avut posesie, spre deosebire de Steaua, care a stat mai bine la acest capitol, a fost periculoasă cu şuturi de la distanţă şi prin centrări”. Omologul său de la Steaua nu a ezitat însă să arunce vina insuccesului roş-albaştrilor pe seama arbitrajului. „Nu ne aşteptam la această înfrângere. Este o mare nedreptate ce s-a întâmplat. Au avut un şut pe poartă şi au luat trei puncte. Trebuie să ai mult noroc şi să te mai sprijine şi alţii, care îţi întrerup jocul aiurea pe faulturi imaginare.”

Ando şi-a asigurat locul pe banca „câinilor”

Mulţumit de rezultat, după meci, preşedintele Consiliului de Ad-ministraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, s-a declarat împotriva plecării lui Ioan Andone de pe banca tehnică a echipei din „Groapă”. „Nu se discută, e un lucru hotărât demult, Andone va continua cu Dinamo şi din vară. Acum, obiectivul echipei este îmbunătăţirea jocului, trebuie să confirmăm prin rezultate vic-toria obţinută în partida cu Steaua”, a declarat Badea după ce în mai multe rânduri Fălcosul a afirmat că, în cazul în care echipa nu va reuşi câştigarea titlului de campioană, va demisiona din funcţia de antrenor principal.

Fularele „dinam(o)ită”

Până la urmă, şefii grupării din Ghencea au făcut mai mult caz de faptul că jucătorii dinamovişti au aruncat mingi şi fulare în-nodate în sectorul fanilor echipei Dinamo. Potrivit declaraţiei pur-tătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea, unul dintre jan-darmi a prins un astfel de fular în care erau ascunse patru torţe. „Sunt supărat pentru ceea ce s-a întâmplat înainte de meci, când jucătorii au introdus materiale pirotehnice în tribune. Este un incident fără precedent în fotbalul românesc. Jucătorii au primit mingi care au fost um-plute cu torţe şi fulare asemenea. S-a filmat toată această scenă, iar clubul Dinamo trebuie să plă-teas-că pentru astfel de gesturi nesăbuite. Trebuie luată o mă-sură drastică, pentru că urmă-torul pas va fi introducerea de topoare şi cuţite. Aceasta a fost o infracţiune şi trebuie judecaţi pentru acest fapt”, a spus Mihai Stoica, directorul tehnic al gru-pării din Ghencea.

Steaua, 15.000 lei amendă

Primii sancţionaţi ieri de Comisia de Disciplină a LPF au fost însă cei de la FC Steaua, care au primit o penalitate sportivă de 15.000 lei, pentru torţe şi alte obiecte aruncate spre teren de fanii stelişti. În minutele 2-3, galeria echipei gazdă de la peluză a aprins câteva torţe, una dintre ele fiind aruncată în teren, iar în ‘84, de la tribuna I s-au aruncat în zona suprafeţei tehnice o sticlă de plastic şi o pungă de seminţe, fără a lovi pe cineva.

Comisia a amânat pentru vineri judecarea incidentului provocat în minutul 12, când fanii dinamovişti au aruncat torţe aprinse către teren, trei dintre ele căzând în suprafaţa de joc, lângă steagul de colţ, fără a lovi însă pe nimeni.

Limuzina lui Becali, atacată cu pietre

Automobilul Rolls Royce al lui Gigi Becali nu a scăpat „nevătămat” după meci. Trei suporteri au aruncat cu pietre şi au provocat limuzinei pagube în jur de 50.000 de euro, parbrizul fiind spart şi două stopuri laterale avariate . „Maşina trebuie vopsită din nou, iar parbrizul costă mult. Probabil vreo 50.000 de euro”, a spus Becali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă