12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Elena Udrea a rămas iar fără imunitate. Deputații au aprobat cererea DNA de începere a unei noi urmăriri penale pentru infracțiunea de luare de mită

UPDATE 14.26: Camera Deputaților a decis, marți, să dea curs cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale, în cazul Elenei Udrea, cu „147” de voturi pro și „97” contra, potrivit Digi24.

”Astăzi, politicieni din partide sunt discreditați (…) Am afirmat, în discursurile anterioare, că tot ce mi se întâmplă sunt încercări de a mi se închide gura și de discreditare”, a spus Udrea, în plenul Camerei Deputaților.

„Discursul meu nu are ca scop să vă convingă să votați într-un fel sau în altul. Ba din contră, să votați pentru începerea urmăririi penale (…)”.

Deputații au adoptat, marți, pe articole, solicitarea procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatei Elena Udrea, potrivit Agerpres. Solicitarea procurorilor a fost citită în plen. Nu a fost nicio intervenție din partea grupurilor parlamentare. De altfel, Elena Udrea a lipsit de la ședință.

Plenul Camerei Deputaților a început dezbaterea asupra cererii DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a deputatului Elenei Udrea.

Șeful PSD Liviu Dragnea a declarat, marți dimineața, la Parlament, că și-a îndemnat colegii să dea aviz pentru urmărirea penală a Elenei Udrea.

———

Plenul Camerei Deputaţilor se va pronunţa marţi prin vot asupra cererii procurorilor DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor a decis, luni, să avizeze pozitiv cererea procurorilor.

Elena Udrea a afirmat că dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare de bani este unul fabricat politic şi că s-ar intenţiona în acest fel blocarea candidaturii sale la alegerile parlamentare din decembrie. 


După ce DNA a solicitat Camerei Deputaţilor începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, aceasta a reacţionat agresiv pe pagina personală de Facebook:

Dincolo de faptul ca acuzatiile de instigare la luare de mita mi se par inventate si facute cu rea credinta la adresa mea si, cu scopul precis de a bruia discutia despre cucuveaua mov, acestea nu se refera la bani pe care eu sau altcineva sa ii fi luat, ci la plata unor facturi pentru materiale electorale si presa, in campaniile prezidentiala si de Referendum pentru 300 parlamentari, din decembrie 2009. 
Adica niste firme, din profitul lor, au achitat niste facturi de publicitate cu scopul sponsorizarii campaniei facute de PDL, este adevarat, la cererea unor lideri politici( nu a mea!). Adica ceea ce au facut si fac toate partidele de 27 de ani… Citeşte aici detalii despre acest dosar.


Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, este acuzată de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Potrivit informaţiilor din dosar, Elena Udrea l-ar fi instigat pe Gheorghe Nastasia, secretar general în cadrul aceluiași minister, să ceară sume de bani de la mai mulţi oameni de afaceri. Banii ar fi fost folosiţi pentru plata unor servicii prestate în campania electorală din anul 2009 din bani despre care există suspiciunea că au provenit din săvârșirea unor infracțiuni.

În dosar mai apar şi numele inculpaților Nastasia Gheorghe, Tarhon Victor, Wagner Ioan Silviu, Băsescu Ioana, Francesco Giovanni – Mario, care sunt cercetați sub control judiciar, aceeași măsură fiind dispusă și față de Udrea Elena Gabriela în legătură cu cele cinci infracțiuni de spălare de bani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă