7.2 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialDemiteri la Oficiul de Cadastru Cluj

Demiteri la Oficiul de Cadastru Cluj

Doi dintre angajatii Oficiului Judetean pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) Cluj au fost concediati. Alti cinci au primit sanctiuni administrative pentru ca nu si-au indeplinit corespunzator sarcinile de serviciu. De asemenea, sefa institutiei, Leontina Kovacs, a primit termen de sase luni ca sa aduca activitatea oficiului la stare normala, daca nu, va fi demisa.
Toate aceste masuri au fost luate dupa ce Corpul de Control al presedintelui Agentiei Nationale pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara a verificat situatia institutiei clujene. Prefectul judetului, Alin Tise, este cel care a cerut verificarea situatiei OJCPI, dupa ce mai multe persoane i s-au plans ca asteapta de luni de zile rezolvarea unor cereri.
Situatia cea mai grava este cea de la biroul din Huedin, unde exista cereri de intabulare care asteapta sa fie operate de 18 luni. Prefectul a spus ca exista diferente de tratament si in privinta intabularilor facute in temeiul unor sentinte judecatoresti fata de cele intocmite ca urmare a unor tranzactii autentificate de notari, desi ambele proceduri au valoare legala echivalenta. In primul caz, oamenii trebuie sa plateasca mai multi bani ca sa isi poata inscrie drepturile in cartile funciare.
Tot prefectul de Cluj a afirmat ca in timp ce unele dosare asteptau cu lunile, altele erau solutionate preferential, de pe o zi pe alta.
Controlul de la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu a avut doar ca rezultat doar demiteri. Agentia Nationala a aprobat deblocarea a 11 posturi, inclusiv cel de registrator-sef in cadrul Biroului Judetean de Carte Funciara.

Cele mai citite

Patru morți și 12 răniți într-un grav accident în Polonia în apropiere de Gdansk

Patru oameni au murit şi 12 au fost răniţi într-un accident major în care au fost implicate 22 de autovehicule în apropiere de oraşul...

Patru morți și 12 răniți într-un grav accident în Polonia în apropiere de Gdansk

Patru oameni au murit şi 12 au fost răniţi într-un accident major în care au fost implicate 22 de autovehicule în apropiere de oraşul...

Hezbollah a vrut să-l ucidă pe Netanyahu în casa lui cu o dronă

O dronă lansată de Hezbollah din Liban care a explodat sâmbătă dimineață în orașul Caesarea, situat în centrul litoralului, a vizat locuința privată a...
Ultima oră
Pe aceeași temă