10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialDemis pentru incompetenta, fostul sef al IJP Iasi vrea functii mai mari

Demis pentru incompetenta, fostul sef al IJP Iasi vrea functii mai mari

Noi audieri in cazul Larisa Chelaru de la Iasi. Robert Ciobanu este cercetat acum sub acuzatia de omor calificat. Dupa ce magistratii au prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare, ucigasul Larisei Chelaru a fost adus ieri dimineata la Parchetul de pe langa Tribunalul din Iasi. El a fost reaudiat de magistrati, care au dorit sa afle daca tanarul isi mentine declaratiile de pana acum si au incercat din rasputeri sa afle mai multe amanunte. Stradania anchetatorilor a dorit sa arate daca varianta politistilor, prin care Robert Ciobanu a adus cadavrul Larisei in acea boxa din subsol dupa perchezitia Politiei, sta in picioare sau nu. Numai ca, spre disperarea politistilor demisi din IJP Iasi, Robert a sustinut ca trupul micutei Larisa se afla in subsolul blocului inca din ziua mortii sale. Tot ieri, procurorii au hotarat ca Robert Ciobanu va fi supus unei expertize psihiatrice complexe la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola Iasi. Expertiza va demonstra daca minorul a avut sau nu discernamant atunci cand a ucis-o pe Larisa Chelaru.

Sacalii se lupta pentru ciolanul din varful Politiei Iasi

In privinta comandantului IJP Iasi, comisarul-sef Ghiorghi Plai, demis cu critici dure la adresa sa din partea comisiei de control de la Ministerul Administratiei si Internelor, situatia nu pare deloc rea. Colegii sai, procurorii ieseni, vor sa-i sara in aparare, urmand sa-i trimita la inceputul saptamanii la Bucuresti un memoriu incarcat cu laude si merite deosebite. Surse din Politia Iasi sustin ca Ghiorghi Plai ar putea concura pe unul dintre cele doua posturi, cea de comandant sau loctiitor. Mai mult, alte voci din Politia Iasi sustin ca Ghiorghi Plai ar putea avansa pe un post “caldut” in Corpul de Control al Ministerului Administratiei si Internelor. Pe de alta parte, fostii comandanti ai Politiei Iasi, “insurubati” in functii de PSD si demisi sau “rotiti” pe motiv de incompetenta au ridicat iarasi capetele. Figuri de trista amintire pentru Iasi precum comisarul-sef Stefan Alexa, omul PSD Iasi, “rotit” dupa alegeri pe postul de comandant la IJP Bacau, finul sau Costel Drumea, a carui avere a crescut considerabil in doi ani, de cand s-a inrudit cu Alexa isi doresc din nou sa ajunga la fotolii. Deja in presa locala din Iasi au aparut diverse “armagedoane” cu privire la faradelegile acestora, “presarate” cu vilele, limuzinele si terenurile “fara numar” pe care le detin. Lupta pentru sefia Politiei Iasi este dura si sangeroasa.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă