10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDeclaraţia de avere a lui Toni Greblă

Declaraţia de avere a lui Toni Greblă

Judecătorul Curții Constituționale a României, Toni Greblă, urmărit penal pentru trafic de influență, are trecute în declaraţia de avere un teren intravilan, o casă și o garsonieră în Târgu Jiu, dar și un depozit bancar de 70.000 de lei, precum și două autoturisme, conform Mediafax

Ultima declarație de avere a judecătorului CCR Toni Greblă este din iunie 2014. Toni Greblă deţine, împreună cu soția sa, un teren intravilan la Târgu Jiu, în suprafață de 700 de metri pătrați și cumpărat în 1997.

Familia lui Toni Greblă mai are o casă la Târgu Jiu, cumpărată tot în 1997, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și mai deține tot în Târgu Jiu o garsonieră de 24 de metri pătrați, cumpărată în 1993.

Greblă mai are un autoturism Peugeot, din 2003 și un Hyunday ix35, fabricat în 2010, ambele cumpărate, dar şi un depozit bancar, la CEC, deschis în 2012, în valoare de 70.000 de lei.

Potrivit declarației de avere, veniturile judecătorului CCR, din ultimul an fiscal, includ indemnizația de senator, pentru perioada ianuarie-decembrie 2013, în valoare de 69.518 lei. Ca judecător al Curții Constituționale, acesta a încasat, în decembrie 2013, suma de 5.752 de lei.

Citeşte şi: Finul lui Greblă, la DNA: Nu ai cum să dai mită naşului. Suntem proxeneţi

Mihaela Greblă, soția judecătorului CCR, a încasat onorariul de la cabinetul său de avocatură, de 47.800 lei, în ultimul an fiscal. Aceasta are și pensie de 28.800 lei.

În declarația de interese, Toni Greblă precizează ”Cabinet individual de avocatură, activitate suspendată în 2000” și calitatea de membru al AJVPS Gorj, funcție neretribuită.

Presa locală a scris, de-a lungul timpului, și despre o fermă de struți pe care Toni Greblă și-a făcut-o în comuna gorjeană Telești, în anul 2010.

Primarul localității Telești, Romulus Bîldea, spunea în 2011 că ferma avea 79 de struţi.

”Domnul senator Greblă aduce beneficii comunei prin ferma de struţi. El a asigurat, de altfel, şi câteva locuri de muncă în comună. M-aş bucura să fie mai mulţi investitori cu astfel de iniţiative pe raza localităţii noastre. (..) Crescătoria de struţi este a domnului senator Greblă, terenul aparţine de Teleşti şi se află pe drumul spre Brădiceni, pe deal. Are 79 de struţi. Senatorul are la fermă şi personal angajat, dar şi dânsul personal trece pe acolo”, declara primarul comunei Teleşti.

Primarul a mai declarat că ferma a fost construită cu fonduri europene, dar că terenul îi aparţinea judecătorului. 

 Toni Greblă a spus că nu încasează niciun ban de la această crescătorie, precizând: "De la şapte struţi, te costă mai mult întreţinerea decât venitul, astfel că ce venit să-ţi dea şapte struţi?".

Citeşte şi: Mega-dosarul DNA. CCR: Judecătorul CCR Toni Greblă poate fi arestat doar cu avizul Biroului Permanent al Senatului

Cele mai citite

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă