12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialDecizia comisiei de specialiști, în cazul lucrării de doctorat a șefei DNA,...

Decizia comisiei de specialiști, în cazul lucrării de doctorat a șefei DNA, a fost amânată pentru săptămâna viitoare

Comisia de specialiști care analizează teza de doctorat a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a amânat, pentru săptămâna viitoare, decizia privind lucrearea Laurei Codruța Kovesi. După aceea, raportul va fi transmis Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care îl va aproba sau respinge, informează Mediafax.

În 17 noiembrie, Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara anunţa că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce priveşte sesizarea făcută privind plagiatul, specialiştii spuneau că aceasta este parţial fondată.

„Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate”, se arată în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.


Citește și: Factorul Victor Ponta în analiza plagiatului Codruței Kövesi │OPINIE

Campania electorală destul de anostă ar putea fi detonată de anunțarea verdictului în cazul acuzațiilor de plagiat la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kövesi. Există numeroase variabile și, ca într-o cursă contra cronometru, este greu de prevăzut dacă verdictul va fi făcut public înainte sau după alegerile din 11 decembrie.


 

Sursa citată mai arata că au fost consultate toate documentele puse la dispoziţie de către autorii sesizării şi de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării şi comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

Laura Codruţa Kovesi a transmis universităţii un punct de vedere care conţinea aproximativ 200 de pagini. „Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT concluzionează că sesizarea este nefondată pentru 4141 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate şi parţial fondată pentru restul”, se mai arată în comunicat.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a anunţat că a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.


Citește și: Petre M. Iancu: Gladiatoarea Kövesi în sulița plagiatului. Șefa DNA ar trebui să fie tratată ca orice om de rând | OPINIE DW

Jurnalistul Petre M. Iancu atrage atenția, într-o amplă analiză pentru publicația Deutsche Welle, asupra faptului că verificarea efectuată de Universitatea de Vest Timișoara


Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef DNA a anunţat că nu a plagiat.

Cele mai citite

Biden, dialog cu Iohannis – filmul mut continuă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a avut o discuție relativ scurtă cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden. Cei doi...

Ucrainenii au dejucat un plan de asasinare a lui Zelenski chiar în ziua învestirii lui Putin la Moscova

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță destructurarea unei rețele organizate de FSB care a recrutat doi colonei ai serviciilor ucrainene, pentru a-l asasina...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...
Ultima oră
Pe aceeași temă