16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialDebut fricos pentru "U" Cluj

Debut fricos pentru “U” Cluj

Jucătorii şi oficialii Universităţii Cluj s-au bucurat când au auzit că o vor întâlni pe Steaua Bucureşti, la revenirea în Liga I. Deşi au avut trei săptămâni la dispoziţie să pregătească acest meci, un antrenor şi şase jucători care au mai evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc, „studenţii” nu au putut să-şi înfrângă cel mai greu adversar: teama. Claudiu Niculescu a marcat pentru 1-0, în minutul 8, dar în următoarele 82 de minute steliştii au avut controlul partidei, iar clujenii au avut dese dificultăţi chiar să iasă din jumătatea proprie. Singurele momente care se anunţau periculoase la poarta bucureştenilor au fost mingile aruncate în careu, ori prea înalt, însă, ori respinse fără probleme de apărarea Stelei.

 

Victorie la Braşov

Clujenilor le-a fost frică, în primul rând, să nu greşească, mai ales după ce au deschis scorul şi din prea multă teamă au fost egalaţi la o fază fixă a adversarilor. Experienţa superioară a adus, până la urmă şi golul doi pentru Steaua, o echipă ce a reuşit să facă, în ultimele minute, ce trebuia să încerce, măcar, să facă şi „U” la scorul de 1-0. Roş-albaştrii au pasat repetat şi nu le-au dat vreun moment speranţa ardelenilor că pot egala. „Trebuia să ţinem cât mai sus jocul şi să nu-i lăsăm să se apropie de poarta noastră. Se putea mult mai mult, dar am avut prea mult respect faţă de Steaua, în special după ce am reuşit să deschidem scorul. Când am fost egalaţi printr-un gol stupid, jucătorii şi-au pierdut încrederea în ei. Au început să paseze foarte bine şi nu am fost în stare să le luăm mingea. În următoarea etapă va fi altceva, însă, mai ales că vom învăţa ceva din acest prim meci, plus că va reintra şi Delgado. Mergem să câştigăm la Braşov”, a declarat tehnicianul clujenilor, Marian Pană. Frica de o victorie răsunătoare a fost confirmată şi de Claudiu Niculescu, autorul golului clujean. „Nu am pierdut în faţa unei nou-promovate, ci împotriva Stelei, o echipă foarte bună. Cu mai mult curaj am fi putut scoate mai mult, dar trebuie să muncim în continuare foarte mult”, a spus „Clau-gol”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cod galben de viituri până joi dimineața

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au instituit Codul galben începând de astăzi, 8...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...
Ultima oră
Pe aceeași temă