20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialDebut dificil pentru echipa lui Hagi

Debut dificil pentru echipa lui Hagi

Pauza a luat sfârşit şi Liga I s-a reluat, cu o săptămâmă mai devreme decât era programat iniţial. Reprezentanta Constanţei în competiţie, FC Viitorul, are o misiune deosebit de grea în primul joc oficial al anului. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi joacă pe terenul echipei Astra Giurgiu, ocupanda ­locului secund în clasamentul primului eşalon. Disputa contează pentru etapa cu ­numărul 20.

Optimismul nu lipseşte din tabăra echipei de pe litoral, iar tonul îl dă chiar antrenorul Cătălin Anghel. După ce şi-a văzut echipa la lucru în două stagii de pregătire desfăşurate în Antalya, acesta spune că ­Viitorul are puterea de a se lupta cu orice echipă din Liga I.

„Mereu returul este mai greu decât turul. Mai mult, noi avem mare nevoie de puncte. Întâlnim echipa de pe locul secund, ­care nu a ajuns acolo ­întâmplător. Are un joc de calitate, dar ­datele problemei nu se schimbă. Noi ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din prima ligă. Avem jucători tineri, care au avut timp o jumătate de an pentru a se acomoda cu rigorile Ligii I. Trebuie să ne impunem jocul, să marcăm, să fim organizaţi pentru a pleca cu punct sau puncte”, a declarat antrenorul constănţenilor Cătălin ­Anghel.

Mijlocaşul Alin Cârstocea merge mai departe chiar, şi spune că un eventual succes al Viitorului la Giurgiu nu trebuie văzut ca o mare surpriză. „Ne-am pregătit foarte bine şi suntem încrezători în forţele noastre. Ştim că avem în faţă echipa de pe locul secund, dar noi mergem să câştigăm. Nu cred că ar trebui să mire pe nimeni dacă vom câştiga, pentru că formăm o echipă puternică şi acest lucru se va vedea în ­retur”, a spus Cârstocea. Astra şi Viitorul au încheiat la egalitate meciul din tur, disputat la Galaţi. Meciul programat în etapa a treia s-a încheiat cu scorul de 0-0. 

Juniori

Teste cu Galata

Viitorul este echipa de seniori a Academiei „Hagi”. Gruparea de la malul mării nu transferă jucători, ci se alimentează cu fotbalişti proveniţi de pe băncile Academiei. Aceşti jucători sunt învăţaţi de mici cu meciurile tari, ei susţinând numeroase teste în compania unor echipe de calibru. Aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când juniorii B şi C au jucat contra echipelor similare ale celor de la Galatasaray Istanbul. Juniorii B au câştigat cu scorul de 4-2, în timp ce juniorii C au pierdut cu scorul de 3-4.

 

11 este locul pe care îl ocupă în clasament Viitorul Constanţa.

 

Meciul dintre Viitorul şi Astra se anunţă a fi echilibrat

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă