12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDebut cu stângul al CSM Bucureşti în Cupele europene la handbal feminin

Debut cu stângul al CSM Bucureşti în Cupele europene la handbal feminin

CSM București a fost învinsă, azi, în deplasare, de formația macedoneană Vardar Skopje, scorul fiind de 22-21, după ce la pauză cele două formaţii fuseseră la egalitate, 11-11, anunţă Agerpres.

A fost primul lor meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin. CSMB va juca pe 15 ianuarie următorul meci în competiție, pe teren propriu, cu danezele de la FC Midtjylland.

După câteva minute echilibrate, CSMB s-a desprins la două goluri, 4-2 (min. 8), iar apoi 5-3 (9), scorul devenind 6-3 pentru campioana României (12). Vardar a egalat, 6-6 (15), iar după aceea a preluat conducerea, cu 8-7 (18). Gazdele și-au mărit avantajul la trei goluri, 11-8 (24), dar echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a avut un final foarte bun de primă repriză, iar la pauză scorul era egal, 11-11.

Perioada bună a echipei din Capitală a continuat și la reluare, CSMB având 13-11 (32), după o serie de cinci goluri consecutive.

Vardar a fost echipa care a venit mereu din urmă pe tabelă, iar de la 18-19 (49) s-a dus la 22-19 (57), ecart care s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta partidei. CSMB a forțat egalarea pe final, dar cele zece minute fără gol marcat (49-59) au atârnat greu în balanța meciului. Ana Paula Rodrigues Belo a ratat ultima aruncare a meciului, pentru CSMB.

Isabelle Gullden a fost cea mai bună marcatoare a CSM-ului, cu 8 goluri. Celelalte goluri au fost înscrise de Ana Paula Rodrigues Belo — 4, Maria Fisker — 3, Oana Manea — 2, Carmen Martin — 2, Aurelia Brădeanu — 2.

Pentru Vardar au înscris: Andrea Lekic — 5 goluri, Andrea Penezic — 4, Siraba Dembele — 4, Anja Althaus — 3, Barbara Lazovic — 2, Andrea Klikovac — 2, Jovanka Radicevic — 2.

Au arbitrat Viktorija Kijauskaite și Ausra Zaliene (ambele din Lituania), iar delegat EHFa fost Berndt Dugall (Germania).

În altă partidă din Grupa a 2-a, Gyori Audi ETO KC a învins-o pe campioana en titre, Buducnost Podgorica, cu 22-20, Cristina Neagu marcând patru goluri pentru învinse.

Duminică va avea loc ultima partidă a etapei, între FC Midtjylland și IK Savehof.

În clasament, pe primul loc se află Gyori Audi ETO KC, cu 7 puncte, urmată de Buducnost, 7 p, Vardar, 6 p, CSM București, 5 p, FC Midtjylland, 3 p, IK Savehof, 0 p.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă