22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialTOP. Cel mai citit comentariu al săptămânii: De ce vor să o...

TOP. Cel mai citit comentariu al săptămânii: De ce vor să o dea afară din magistratură pe Camelia Bogdan | OPINIE

UPDATE. Conform Google Analytics, editorialul semnat de Sabina Fati a fost citit de peste 60.000 de persoane, fiind cel mai citit comentariul din această săptămână, de pe romanialibera.ro.

De aproape doi ani, de când Dan Voiculescu a fost condamnat de un complet al Înaltei Curți din care făcea parte și Camelia Bogdan, tânăra judecătoare a început să fie hărțuită și marginalizată. Eforturile coordonate ale celor care au avut de-a face cu ea au dus la formarea unei adevărate coaliții împotriva Cameliei Bogdan.
 
Împreună cu judecătorul Alexandru Mihalcea, care ulterior a devenit mai puțin vizibil, cei doi l-au condamnat și pe Marian Iancu de la RAFO: au preluat cererea parchetului de 12 ani de închisoare și i-au confiscat omului de afaceri sumele transferate în Monaco, Elveția, Marea Britanie și SUA, pentru recuperarea prejudiciului de 35 de milioane de dolari. Ulterior, Bogdan este scoasă din dosarul lui Tender, unde a cerut, ca și în celelalte cazuri, recuperarea prejudiciului.

 


Citește și ancheta: Casa lui Dragnea, deținută de un teleormănean. Care este legătura șefului PSD cu proprietarul imobilului în care locuiește 
Camelia Bogdan, specialistă în proceduri de confiscare extinsă, a devenit dușmanul numărul 1 al inculpaților bogați, al asociațiilor de magistrați și al jurnaliștilor din trustul fondat de Voiculescu, mai cu seamă că în dosarul acestuia a dispus și recuperarea unui prejudiciu de 60 milioane euro.
 
Nu putea rămâne nepedepsită pentru isprăvile ei, așa că din august 2014 încoace, de când a pronunțat pedeapsa împotriva fondatorului trusturilor Antenelor, colegii și inamicii ei au căutat modalități prin care să o facă să se retragă din magistratură, să se mute la Bruxelles sau să plece în învățământ cu tot cu cele două doctorate ale ei și cu discursurile despre confiscarea bunurilor dobândite ilegal, care păreau să o facă să le vorbească de sus.  


EXCLUSIV. Revoltă la Ministerul Justiției împotriva lui Florin Iordache. Funcționarii din MJ s-ar fi opus adoptării Ordonanței 13 
Fiindcă Bogdan nu a înțeles mesajul, împotriva ei s-a pornit o întreagă mașinărie: inițial, Curtea de Apel București a decis să o mute de la Secția Penală la cea de Contencios Administrativ, pe motiv că acolo ar fi un deficit de judecători; acum, însă, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât excluderea ei din magistratură, în urma sesizării Grupului de Investigații Politice condus de Mugur Ciuvică. Acesta a acuzat-o pe Camelia Bogdan că în timpul procesului lui Dan Voiculescu „a petrecut un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov în cadrul unui program finanțat de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar“ și că judecătoarea a primit 10.000 de lei de la minister.

De fapt, Camelia Bogdan nu a fost într-un sejur plătit de Ministerul Agriculturii, ci a fost lector în cadrul unui proiect al Uniunii Europene privind „Aplicarea viitoarei politici agricole comune. Prevenirea fraudei și a corupției în vederea protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene“.
 
Decizia excluderii din magistratură nu e definitivă, dar face parte dintr-un proces lung și bine pus la punct de compromitere a Cameliei Bogdan, pentru curajul de a se fi luat la trântă cu cei mai bogați afaceriști autohtoni, care au avut mereu în spatele lor susținerea sistemului.


Dezvăluiri: Baronii locali, chemați în ajutorul Guvernului Grindeanu. Nota de plată: 30 de miliarde de lei de la bugetul de stat 

 

Sabina Fati
Sabina Fatihttp://sabina-fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă