9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialDe ce şi-a supărat HCM finanţatorii

De ce şi-a supărat HCM finanţatorii

Constănţenii de la HCM au captat atenţia în plan intern, în ultimii trei ani, dar în cupele europene prestaţiile au fost mai puţin mulţumitoare. 

Anul acesta a început cu o ratare a calificării în optimile Ligii Campionilor şi cu un rezultat de egalitate într-o partidă care teoretic ar fi trebuit să încheie lupta pentru titlul de campioană. A fost egal la Odorhei, un rezultat care ar putea avea consecinţe serioase asupra echipei.

Jucătorii pregătiţi de Svonko Sundovski sunt vizaţi de penalităţi la salarii şi chiar rezilierea contractelor. Principalul reproş la adresa handbaliştilor este lipsa de determinare. În Liga Campionilor nu se putea ţine pasul cu echipele mai puternice tocmai din cauza determinării scăzute, iar în competiţia internă diferenţa mare faţă de restul echipelor duce la o relaxare prematură. Acestea ar fi cauzele lipsei de determinare a constănţenilor care a dus la rezultatele mai puţin dorite.

„Momentan nu s-a luat nicio decizie exactă, dar acestea vor veni. Sunt destule nemulţumiri faţă de jocul echipei, de motivarea şi determinarea nedemnă de o echipă campioană. Trebuie analizată în detaliu prestaţia din ultimele meciuri şi văzut exact cine trebuie să fie sancţionat şi cine nu. Acest lucru va dura un pic, dar cred că nu foarte mult”, a declarat un oficial al echipei campioane.

Nu este pentru prima oară când conducerea echipei de pe litoral a recurs la sancţiuni mai mult sau mai puţin drastice după o serie de rezultate slabe. De obicei s-a recurs la reducerea salariilor cu 50% pe o perioadă de câteva luni sau chiar tăierea de tot a salariilor, dar doar pentru o lună, maxim două. De asemenea, în cazuri cu totul excepţionale s-a renunţat la anumiţi jucători.

În precedentele cazuri măsurile au dat roade. Este adevărat că acestea au fost aplicate destul de târziu, iar revenirea s-a produs în campionat, unde HCM câştigă extrem de uşor. Două-trei rezultate pozitive consecutive au dus automat la anularea sancţiunilor. Sponsorul principal al HCM este Consiliul Judeţean Constanţa. 

Tot pe primul loc

Chiar dacă a pierdut un punct în ultimul meci, HCM este în continua­re pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale. Echipa de pe litoral mai are însă doar un punct avans în faţa urmăritoarei Ştiinţa Bacău. Totuşi, HCM mai are o restanţă de jucat, o partidă contra celor de la CSM Bucureşti, un joc pe care, teoretic, echipa de pe litoral nu are cum să nu îl câştige. În cazul unui succes în partida restanţă, HCM se va distanţa din nou la trei puncte de locul secund, o marjă foarte greu de recuperat, dovada fiind sezoanele trecute, când constănţenii au fost în exact aceeaşi situaţie.

Cele mai citite

Care este încălțămintea masculină perfectă pentru un look de primăvară?

Încălțămintea este o parte integrantă a ținutelor pentru orice sezon. Te întrebi ce încălțăminte să porți în primăvara anului 2024, care modele promit să...

Șase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei Norvegiei

Un elicopter care transporta șase persoane s-a prăbușit miercuri în ocean, în largul coastei de vest a Norvegiei, iar toate cele șase persoane de...

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...
Ultima oră
Pe aceeași temă