1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDe ce e important să alegi piese originale

De ce e important să alegi piese originale

Potrivit ultimelor statistici, în România sunt înmatriculate peste 6.000.0000 de  mașini, cel puțin așa arătau cifrele preluate de pe data.gov.ro.  Dintre acestea, cele mai vândute sunt clar, mașinile Dacia urmate de celelalte branduri precum Volkswagen, Opel, Ford sau Renault.

La capitolul mașini de tip confort conduce la mică diferență Audi urmat de Mercedes Benz și BMW. La capitolul mașini de lux avem Porche, urmate de Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Maserati și Aston Martin.

Ce este interesant este însă altceva. În continuare avem ca și tendință să dăm bani pe mașini și să investim mai puțin în piese de calitate. Preferăm să cumpărăm de la dealeri neautorizați care nu oferă garanții pentru piese doar pentru simplul motiv că le găsim la prețuri mici. 

Ai nevoie de piese de calitate? Cauți piese la prețuri decente fără prea mult efort? Acum gasesti piese auto online la preturi decente și totul în cea mai deplină siguranță! Ai garanție atât în timpul tranzacției cât și după achiziție! 

Să nu uităm că numai în București sunt înmatriculate aproape 2.000.000 de mașini, potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV. În aceste condiții e important să știi de unde să-ți achiziționezi piese auto ieftine și de calitate.

E important ca atunci când investești în reparatia mașinii tale sau în mentenanța ei să ai grija să alegi NUMAI piese originale de la dealeri autorizați,  recunoscuți și certificați. Ai nevoie să schimbi plăcuțe de frână sau amortizoarele!? Alegi piese originale! Ai nevoie sa schimbi carburatorul, baia de ulei, filtrul de benzină, motorină, ulei!? Alegi piese originale!? Ai probleme cu bateria, cu bujiile!? Alegi piese originale!

Știu ca poate suna supărător și redundant, dar gândește-te că o piesă din angrenajul unei mașini poate face diferența dintre viață și moarte!

Si dacă tot vorbim de cumpărături online, să-ți  reamintesc și alte avantaje. Pe lângă garanția propriu-zisă pentru fiecare categorie de piesă, serviciu, componentă de motor, carburator, ambreiaj, online beneficiezi și de o perioadă de 14 zile de retur pentru anumite piese și componente și poți plăti și în rate pentru servicii mai scumpe cum ar fi schimbarea cutiei de viteze sau a tobei de eșapament.

Ca și cifre, în 2014 cele mai vândute piese auto în Romania au fost legate de sistemul de suspensie, urmate de piesele auto aferente sistemului de frânare și de produsele ce țin de reviziile tehnice periodice (filtre, ulei etc). Interesant este faptul că din volumul total de piese auto comercializate, piața online a crescut cu 36% în ultimele 5 luni, lucru care arată o tendință de maturizare a pieței și o încredere tot mai mare a consumatorilor pentru metodele de plată moderne față de cele tradiționale.

Dincolo de toate aceste aspecte, nu contează că alegi să ți se livreze piesele acasă sau că mergi tu la sediul companiei care coordonează un site de piese auto, important este să alegi un dealer autorizat și certificat pentru ca automobilul tău să aibă o viață cât mai lungă.

Fii responsabil și alege responsabil!

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă