10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialDe ce domnul Tăriceanu știe mai bine decât noi cât costă benzina...

De ce domnul Tăriceanu știe mai bine decât noi cât costă benzina | OPINIE

Când domnul Tăriceanu apare în conferința de presă și ne spune că benzina nu s-a scumpit, că noi, cetățenii României, suntem incapabili să găsim o benzinărie ieftină, nu e doar obraznic și nerușinat. Sau lipsit de inteligență (deși n-aș contrazice această ipoteză). Nu. El știe că, în acest moment, PSD și ALDE dispun de un mecanism de propagandă de care n-a avut parte nicio guvernare până acum, nici măcar Adrian Năstase. PSD și ALDE au capacitatea de a construi o realitate paralelă, să ignore evenimente majore despre care nu vor să discute și să impună subiectele ce le convin.

E relevantă istoria megafurtunii anunțate la 20 septembrie de către Gabriela Firea. Doamna primar a adus un întreg oraș în pragul isteriei: școlile au fost evacuate, părinții au fost puși să-și întrerupă slujba ca să-și ia copiii din calea taifunului, administrația publică a oprit orice activitate, orașul a fost paralizat de oamenii care fugeau ca să se adăpostească. Spre seară, au căzut câțiva stropi de ploaie și vântul a bătut ceva mai tare. Un om a fost ucis de un copac care aștepta de multă vreme să cadă, dar autoritățile nu se deranjaseră să-l taie. Ce s-a întâmplat în acea seară la Antena 3 e de manual, manualul manipulării. Postul fostului turnător Dan Voiculescu a anunțat că în București a avut loc o furtună cumplită – mesaj pentru cei din provincie. Pentru bucureșteni, mesajul a fost că panica instaurată peste oraș nu s-a datorat doamnei Firea, ci unor mesaje misterioase, transmise pe rețelele sociale. Poliția a fost sesizată!

Guerilla de pe Facebook nu poate face față acestui uriaș aparat de propagandă. Nu e vorba doar de Antena 3. E o rețea uriașă de dezinformare: site-uri mici și anonime lansează o minciună, e preluată de ziare aparent serioase, după care minciuna devine adevăr și este dezbătută la emisiunile difuzate în prime-time.

Cel care avea forța să se lupte cu acest uriaș aparat de dezinformare era președintele Klaus Iohannis. Legea îi dă dreptul să ceară ca mesajele sale să fie difuzate de către televiziunea de stat. Nu poate fi ignorat de niciun post. Dar domnul președinte dă mesaje publice în care anunță că „România a înregistrat performanțe economice notabile, prin rate-record de creștere economică în spațiul european“. Nu vreau să pasez întreaga răspundere pe președinte, fără îndoială că și opoziția parlamentară, dacă avea o voce puternică, putea limita mesajul propagandei PSD-ALDE. Dar liderii liberali se ploconesc prin studiourile Antenei 3, fiindcă sunt prea fricoși să-l contrazică pe Mihai Gâdea.

Guerilla de pe Facebook are capacitatea să-l enerveze pe Dragnea, să-i demonteze minciunile, dar nu poate să câștige alegerile din 2019 sau 2020.

Cele mai citite

Declarațiile lui Adrian Mutu, înaintea derby-ului cu Farul Constanța

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a declarat că îşi doreşte să câştige toate cele 3 puncte în meciul din deplasare cu...

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...
Ultima oră
Pe aceeași temă