7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDe ce a fost arestat directorul DSVSA

De ce a fost arestat directorul DSVSA

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2008, Gheorghiţă a dat mai multe produse alimentare unor inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti pentru ca aceştia să nu consemneze într-un act de control faptul că el nu remediase deficienţele constatate de către Departamentul de Control din cadrul Guvernului României la DSVSA Galaţi.

DNA precizează că, în cursul acestui an, Viorel Gheorghiţă, uzând de prerogativele funcţiei sale, a cerut unor funcţio-nari cu atribuţii de control din subordinea sa să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să protejeze activitatea unor comercianţi şi producători de produse alimentare din Galaţi.

“În concret, inculpatul le-a cerut inspectorilor să nu constate contravenţiile sau infracţiunile prevăzute în legislaţia privind siguranţa alimentelor raportat la neregulile constatate cu ocazia controalelor de specialitate şi, ca urmare, nu au fost aplicate amenzi între 2.000 şi 40.000 lei şi nu a fost suspendată activitatea unor societăţi comerciale.

În acest context, în aprilie 2011, şeful DSVSA Galaţi i-a pretins lui Neculai Dumitru mai multe produse alimentare pentru terţe persoane, astfel ca inspectorii din subordinea sa să nu sancţioneze contravenţional magazinele aparţinând SC Top Meat Food SRL Galaţi. Fiind astfel protejat, Neculai Dumitru s-a implicat în activităţi de producere şi comercializare a unor produse alimentare dăunătoare sănătăţii consumatorilor”, susţin procurorii.

De asemenea, în martie 2009, inculpatul Gheorghiţă i-a cerut unei persoane din subordinea sa să facă toate demersurile pentru a scoate un imobil din evidenţele contabile ale DSVSA Galaţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la proprietatea publică. Neculai Dumitru a primit din partea magistraţilor gălăţeni interdicţia de a părăsi municipiul Galaţi.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă