29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie va începe bombardamentele aeriene în Siria

Marea Britanie va începe bombardamentele aeriene în Siria

Premierul britanic David Cameron a declarat, joi, că Londra trebuie să decidă cu privire la extinderea loviturilor aeriente împotriva militanților Statului Islamic (SI) în Siria, informează  Reuters și AFP, citate de Mediafax.

Astfel, Cameron a precizat, într-un răspuns la un raport parlamentar, că Marea Britanie ”nu poate subcontracta securitatea sa altor țări”, iar Statul Islamic trebuie ”privat de un sanctuar”, în Siria.

”Trebuie să ne ocupăm de Statul Islamic în Siria, cum procedăm în Irakul vecin, pentru a face față amenințării reprezentate de SI în regiune și pentru securitatea noastră aici. Trebuie să-i privăm de un sanctuar în Siria”, a subliniat Cameron. ”Cu cât permitem mai mult Statului Islamic să se întărească în Siria, cu atât va fi mai mare amenințarea”, a adăugat el.

Aceste comentarii au fost adresate Comisiei parlamentare pentru afaceri externe, care, la începutul lui noiembrie, s-a pronunțat împotriva efectuării de lovituri aeriene britanice în Siria, estimând că Londra ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile diplomatice pentru instaurarea păcii în Siria.

De la acest raport, situația s-a schimbat, deoarece atentatele din 13 noiembrie de la Paris au provocat o undă de șoc în Regatul Unit, care se teme că ar putea deveni viitoarea țintă a Statului Islamic. Cameron a făcut printre altele referire la aceasta în răspunsul său la raportul parlamentar.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă