16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Daniel Morar: Pacuraru se afla in vizorul DNA de cateva luni

Invitat la emisiunea "100%" de la Realitatea TV, de luni seara, Daniel Morar, procuror-sef al DNA, a dezvaluit ca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, se afla in atentia DNA de 2-3 luni. Pacuraru, intr-o interventie in direct, a recunoscut ca Dan Morega, presedintele filialei PNL Gorj, i-a cerut anumite favoruri, dar ca nu le-a dat curs.

 

"Ii cercetam pe cei care au comis fapte penale, nu in functie de rezonanta numelui sau dupa functia pe care o detin", a declarat Danial Morar la inceputul emisiunii, intrebat fiind de Robert Turcescu de ce nu exista membri PD pe listele de cercetati de DNA. Procurorul-sef al DNA a mai dezvaluit ca ministrul Paul Pacuraru se afla in vizorul DNA de cateva luni.

 

Daniel Morar considera ca obtinerea avizului special de la Cotroceni pune in pericol anumite dosare: "In legile diferitelor stat se prevad imunitati sau pseudo-imunitati. Nu este un lucru deosebit ca acestea sunt prevazute si in Romania. Ca demnitarul sa nu fie hartuit este necesar avizul comisiei. Din punctul meu de vedere nu e bine ca exista, pentru ca trebuie sa divulg probe din dosare aflate in cercetare. Eu din principiu nu sunt de acord cu anumite imunitati".

 

Cat despre procurul Tulus, Daniel Morar a declarat ca este multumit de activitatea acestuia si a sectiei pe care o conduce, avand in vedere ca de acolo au fost trimisi in judecata opt parlamentari: "Acolo sunt dosarele grele!", a afirmat Morar.

 

Paul Pacuraru, ministrul pentru care DNA a cerut, luni, avizul presedintiei, a intervenit in direct, in timpul emisiunii: "In primul rand eu am convingerea ca este un dosar inventat pentru ca Guvernul sa aiba probleme". Pacuraru a sustinut ca ar renunta la orice imunitate numai ca sa afle motivul pentru care este cercetat.

 

Ministrul Pacuraru a mai declarat ca Dan Morega, presedintele filialei PNL din Gorj, i-a cerut sa plaseze diferiti oameni in anumite functii in institutii ale statului, dar ca a refuzat intotdeauna propunerile acestuia.

 

"Nu lucreaza foarte comod procuorii cand toata lumea striga ca faci dosare politice. Presiunile care se exercita asupra DNA sunt cele pe care le vedeti in spatiul public. Dar de fiecare data cand va fi cazul sa cer avizul pentru cercetarea unei persoane o voi face", a declarat Daniel Morar despre presiunile politice exercitate asupra DNA.

Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă