12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDaniel Morar, despre procurori DNA: Când au un caz mai greu, îi...

Daniel Morar, despre procurori DNA: Când au un caz mai greu, îi vedeţi tocaţi în presă şi insultaţi

Prim-adjunctul Procurorului General, Daniel Morar, a declarat, joi, în legătură cu activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie că atunci când un procuror are de rezolvat un caz mai complicat că presa ajunge să îl insulte, informează digi24.ro.

“Nu pot să spun că DNA a făcut tot ceea ce putea face, dar a făcut lucruri consistente. Rezultatul concretizat în hotărâri judecătoreşti nu este unul care să mă mulţumească. În foarte puţine cazuri s-au dat soluţii importante”, a spus Morar la Digi 24.

“Niciodată schema completă a DNA nu a trecut de 120 de procurori, pentru că sunt dosare foarte complexe şi pentru că presiunea este imensă. Când un procuror are un caz mai greu, îl vedeţi tocat în presă, insultat şi aşa mai departe”, a mai spus prim-adjunctul Procurorului General.

Cu privire la scandalul izbucnit la alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Morara a spus: “această situaţie a pornit de la rezultatul alegerilor din CSM. De la nemulţumirile şi frustrările unor magistraţi privind alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte, s-a ajuns la dezbaterea legitimităţii acestei alegeri, şi de aici până la contestarea statutului unei întregi categorii profesionale nu a fost decât un pas”.

Scandalul CSM a izbucnit cu mai puţin de două săptămâni înainte de raportul de ţară pe justiţie, raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene, de care depinde acceptul pentru intrarea României în spaţiul Schengen din martie.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă